Latest News

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκη σε Μητσοτάκη: Ανοίξτε την αγορά, δεν θα πειθαρχήσουν οι έμποροι


Έντονες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης έχει προκαλέσει η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχέ...ς αύριο, Δευτέρα.

 

Σε επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση και προειδοποιούν ότι οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν.


Χθες, έγιναν διαμαρτυρίες καταστηματαρχών στις περιοχές που αφορά η απόφαση, η οποία τους αιφνιδίασε το βράδυ της Παρασκευής και ενώ είχαν ήδη αρχίσει ετοιμασίες προκειμένου να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους τη Δευτέρα. Αρκετοί από αυτούς δήλωναν αποφασισμένοι να ανεβάσουν ρολά.

 

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

 

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι αντιλαμβάνεστε την δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου, ο οποίος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36 ωρών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση», συνεχίζει η επιστολή.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι «δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία» και καλεί τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση.

 

 

Πάτρα: Άνευ προηγουμένου εμπαιγμός και εξευτελισμός



Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης ζητά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό».

 

«Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος.

 

Παράλληλα, καλεί τον εμπορικό κόσμο σε κινητοποίηση σήμερα, με τήρηση των μέτρων, κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Πάτρα.

 

Επίσης, καλεί τους καταστηματάρχες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους το πρωί της Δευτέρας, «χωρίς προσωπικό με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές».

 

 

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου», με κλειστά καταστήματα, αλλά «ουρές σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες, λαϊκές αγορές».

 

«Έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας. Και ενώ σε όλες τις περιοχές, που επίσης είναι υγειονομικά επιβαρυμένες, το λιανεμπόριο ανοίγει σαν βαλβίδα εκτόνωσης εδώ παραμένει κλειστό. Αν αυτό δεν είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά τι είναι; Το λιανεμπόριο είναι για άλλη μια φορά το εξιλαστήριο θύμα», επισημαίνει ακόμη ο Σύλλογος.