Latest News

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Εγκύκλιος για τον εμβολιασμό εργαζομένων- Πόσες ώρες μπορούν να απουσιάσουν από τη δουλειά τους

 


Οδηγίες για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των εργαζομένων για τον κορωνοϊό ...εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας, οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν τους εργαζομένους με κάθε τρόπο, στη διαδικασία προγραμματισμού και προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα κατόπιν ραντεβού, εφόσον αυτά γίνονται εντός του ωραρίου εργασίας.\


Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να απουσιάσουν από την εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα, έως και τρεις ώρες- με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη- εφόσον ο εμβολιασμός τους έχει οριστεί εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας και αυτή η απουσία είναι δικαιολογημένη.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τους εμβολιασμούς την Παρασκευή (16/4) έως τη Δευτέρα (19/4) σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

 

Την ερχόμενη Τετάρτη (21/4) θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους εκπαιδευτικοί και πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 55-59 ετών. Θα ακολουθήσει στις 24 Απριλίου το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ομάδα 50-54 ετών.