Latest News

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ο "απουσιολόγος" που δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του!


Περίεργες διαδικασίες και μεθοδεύσεις φαίνεται πως ακολουθούνται από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ειδικά για το θέμα των συμβούλων της ...Ελληνικής Αυγής.

Παράλληλα αρνητική εντύπωση προκαλούν φράσεις όπως ¨θεσμικό θράσος" και "εδώ δεν είναι συνεργειό¨ προς αιρετούς όταν μάλιστα ζητούν για πρώτη φορά να πάρουν το λόγο σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της πόλης.

 Ειδικότερα, κατά την τελευταία τηλε συνεδρίαση την προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, ο Δημήτρης Γκερλές επανέφερε το θέμα των απουσιών των δύο συμβούλων που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής (Χρυσής) Αυγής» με ερώτηση για τις ενέργειες του προεδρείου. 
Όπως σημειώνει η παράταξή «Πειραιάς για όλους», είχε υποδείξει την κατά τον νόμο διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί
.Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει πράξει τα δέοντα. Ήταν χαρακτηριστική η όχι και τόσο θεσμική «ατάκα» του στην απάντηση του στον δημοτικό σύμβουλο μας: «Μου πέφτει λιγάκι δύσκολο να κάνω τον απουσιολόγο»!

Το ιστορικό της υπόθεσης...

Οι δύο σύμβουλοι της «Ελληνικής Αυγής» κατά τη διάρκεια του 2020 είχαν ελάχιστες παρουσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί, σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ.2 του ν.3852/2010, που αναφέρει  ότι «σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης...». 
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο «ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος».
Ο «Πειραιάς για όλους» έχει αναδείξει το ζήτημα με έγγραφο του από τις 15.12.2020 του προς τη δημοτική αρχή, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το ΥΠΕΣ στις 23.12.2020 μας κοινοποίησε την απάντηση του στην οποία επισημαίνονται οι σχετικές διατάξεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν και καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προβεί στις ενέργειες αρμοδιότητας της.

@ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!