Latest News

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Η πρώτη αντίδραση για τον διαγωνισμό νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά


"Μποφόρ" αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσουν οι μεθοδεύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που αποκλείει το κτίριο της πρώην Ραλλείου, προωθώντας ...διαγωνισμό για την επιλογή ακινήτου  περί των 30.000 τμ στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά.

Φωτο -διαγωνισμός για τα νέα Δικαστήρια του Πειραιά - Αποκλείστηκε η επιλογή για το κτίριο της Ραλλείου

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον δικηγόρο, μέλος ΔΣ του ΔΣΠ Γιάννη Καρδαρά, ο οποίος μέσω e-mail στο reportaz net σημειώνει τα εξής:

 "Ο «Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά»  πιστεύω ότι έχει σημαίνοντα λόγο και ρόλο για το εν λόγω θέμα και έχει από ότι γνωρίζω ως πρώτη προτεραιότητα το κτίριο της πρώην Ραλλείου ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά για το οποίο έχει δαπανήσει και χρήματα δικά του και φορέων για την «Μελέτη Στατικής Επάρκειας» του κτιρίου από το ΕΜΠ. 

Το εν λόγω κτίριο έχει ένα μεγάλο βαθμό ωρίμανσης ως έργο και παράλληλα θα αξιοποιηθεί ένα δημόσιο κτίριο γιαπί (φάντασμα) πλάι στο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου αντί να αξιοποιηθεί ως «ξενοδοχείο», ως φημολογείται.

Υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΕΕ (ως τεχνικός του σύμβουλος) έχει ασχοληθεί και με το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου με πρόσοψη στο λιμάνι του Πειραιά.(Παλαιό Τελωνείο – Αγ. Διονύσιος).

Αναρωτιέμαι εάν το Υπουργείο Οικονομικών θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό???

Σε κάθε περίπτωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά από ότι γνωρίζω θα συγκαλέσει Γ.Σ. των μελών του που θα αποφασίσουν εάν θα δεχθούν την ή τις προτεινόμενες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης λύσεις.