Latest News

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Φωτο -διαγωνισμός για τα νέα Δικαστήρια του Πειραιά - Αποκλείστηκε η επιλογή για το κτίριο της Ραλλείου


Σε διαγωνισμό για την απόκτηση κτιρίου για την μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά... ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στον Φεμβρουάριο.

Το θέμα αποκάλυψε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλε- συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ενημερώνοντας σχετικά το Σώμα για την τελευταία συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα του νέου δικαστικού μεγάρου της πόλης

 Το κτίριο θα πρέπει να έχει διαθέσιμα περί τα 30.0000 τετραγωνικά μέτρα ή να βρεθεί οικόπεδο όπου να μπορούν να οικοδομηθεί ανάλογο κτίριο στα όρια του Δήμου Πειραιά.

Ο όρος της επικείμενης προκήρυξης για το μέγεθος του υποψήφιου κτιρίου άνω 30.000 τμ αποκλείει αυτομάτως την επιλογή για το πρώην γιαπή της Ραλλείου, το οποίο μένει με το πανό- καμουφλάζ για ένο δικαστικό μέγαρο όπως παραχωρήθηκε από το Δήμο Πειραιά πριν από χρόνια όταν υπήρξαν αντιδράσεις για τη μεταφορά των δικαστηρίων στο κτίριο του Κερανή στη Θηβών.

Οι "κακές γλώσσες" λένε πως ο διαγωνισμός φαίνεται να είναι λίγο πολύ φωτογραφικός και  γίνεται τώρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα για την επιλογή του κτιρίου του πρώην Κεράνη στην Πειραιώς, το οποίο πέρασε πριν από λίγο καιρό σε χέρια ιδιωτών έναντι ευτελούς τιμήματος μετά από αλλεπάλληλους άγονους πλειστηριασμούς  και περιέργως και τυχαίως έγινε αμέσως το... ιδανικότερο κτίριο για τη μεταστέγαση των νέων δικαστηρίων του Πειραιά.

@ Μιλάμε για απίστευτο δούλεμα στο Δήμο Πειραιά, όπου χάνει την ευκαιρία να αποκτήσει δικαστικό μέγαρο στο κέντρο της πόλης και παράλληλα να αξιοποιήσει ένα κτίριο φάντασμα όπως είναι το γιαπί της πρώην Ραλλείου...