Latest News

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Οι αόρατοι άστεγοι του Πειραιά στο λιμάνι της αδιαφορίας

 


Στο λιμάνι της αδιαφορίας συνεχίζουν να ζουν οι "αόρατοι" άστεγοι που έχουν αυξηθεί στον Πειραιά εν μέσω...πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό τουλάχιστον παρατηρούν τον τελευταίο καιρό μέλη εθελοντικών οργανώσεων που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι , αλλά κινδυνεύουν για μια ακόμη φορά να εκδιωθούν άμεσα και "πλημμυρίσουν" στους δρόμους στο κέντρο της πόλης. 

Οι άστεγοι παραμένουν ¨αόρατοι" από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, ενώ η ΚΟΔΕΠ δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει και να τους βοηθήσει ουσιαστικά καθώς ο ξενώνας συνεχίζει να έχει άδεια κρεβάτια και απλά τους θυμούνται μόνο τις ημέρες των εορτών, προσφέροντας τους ένα γεύμα... 

Την ανησυχία τους για τους άστεγους του λιμανιού του Πειραιά εκφράζει η δημοτική παράταξη "Πειραιάς για Όλους" με επείγουσα επιστολή τους προς τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.'Όπως σημειώνουν,  "προσπαθούν να αποτρέψουν το επικείμενο κακό που φαίνεται στον ορίζοντα", καθώς με τον χιονιά, οι υπερήλικες, οι άρρωστοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, οι απόκληροι της οικονομικής κρίσης προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες πολικού ψύχους. 

 Στην επιστολή τονίζεται ότι  «η ευθύνη είναι δική μας: του Δήμου Πειραιά. Φωνάζουμε δύο χρόνια τώρα για μόνιμη λύση μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, με μία κατάλληλη επιστημονική ομάδα, μία μονάδα διαρκώς παρούσα, που θα καθοδηγεί, θα φροντίζει, θα καταγράφει, θα ανακουφίζει. Με μία μόνιμη κτιριακή δομή που θα παρέχει στέγη, τροφή, ιατρική φροντίδα».