Latest News

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Νέο εξώδικο στο Δήμο Πειραιά για την έκταση "Παλατάκι" -Γιατί δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε το τοπογραφικό!


 Νέο εξώδικο για την κοροϊδία με το "Παλατάκι" στάλθηκε στο Δήμο Πειραιά, καθώς δεν έχει ακόμα συνταχθεί ούτε τοπογραφικό διάγραμμα, προκειμένου να μπορέσει να κατατεθεί αγωγή για ενώπιον των δικαστηρίων!.

Αυτό τουλάχιστον φέρεται να παραδέχεται ο Δήμος Πειραιά στην απάντηση που έδωσε σε προηγούμενο εξώδικο δημοτών για την έκταση -φιλέτο στο "Παλατάκι" που είναι ιδιοκτησία του αλλά εκμεταλλεύεται η ΟΛΠ ΑΕ.

Την αποκάλυψη κάνει ο δικηγόρος, μέλος του ΔΣΠ Ιωάννης Καρδαράς ο οποίος σε e-mail που έστειλε στο Reportaz Net, σημειώνει τα εξής:


"ΕΞΩΔΙΚΟ (2021) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ.

Σε συνέχεια του από 12-11-2020 εξωδίκου μου προς τον Δήμο Πειραιά και της από 19-11-2020 εξώδικης απάντησης του που μου κοινοποιήθηκε, επανήλθα με νεώτερο (από 2021) εξώδικο και συγκεκριμενοποίησα τις ερωτήσεις μου:  

το τι έχει πράξει η πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή για την δικαστική διεκδίκηση του χώρου επί έξη (6) χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το έτος 2014 που εξελέγη έως σήμερα.

Οι απαντήσεις που έλαβα στις 19-11-2020 από τον Δήμο Πειραιά συμπυκνώθηκαν στο ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου έχει γνωμοδοτήσει ότι με βάση τα στοιχεία που διαθέτει  «…….. δεν ταυτοποιείται ο επίδικος χώρος «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» και η πλήρης περιγραφή του κατά θέση σύνορα εμβαδόν ούτε βάσει των υπαρχόντων τίτλων ιδιοκτησίας λόγω έλλειψης τοπογραφικών διαγραμμάτων και τεχνικής αποτύπωσης των διεκδικούμενων εκτάσεων ΟΠΟΤΕ δεν είναι δυνατή η άσκηση παραδεκτής αγωγής ενώπιον των Δικαστηρίων……. ».

Την ανωτέρω απάντηση την θέτω υπ’όψιν των πολιτών του Πειραιά προς σχηματισμό της δίκαιης κρίσης τους.

Έχουν παρέλθει έξη (6) συναπτά έτη της Δημαρχίας του κ. Ιωάννη Μώραλη και απαντά ο Δήμος το 7ο έτος ότι θα δώσει εντολή σε Τοπογράφους Μηχανικούς για την τεχνική αποτύπωση της θέσης «ΠΑΛΑΤΑΚΙ».

Στο μεταξύ η θέση «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» χρησιμοποιείται από τον ΟΛΠ ΑΕ ως εργοτάξιο (μη αδειοδοτημένο) για τις πρόσφατες επιχώσεις με χιλιάδες τόνους αδρανών υλικών της θάλασσας σε απόσταση  70 μέτρων από το Ταφικό Μνημείο του Θεμιστοκλή και τα Κονώνεια Τείχη και δίπλα στα σπίτια και τα παρακείμενα σχολεία.

Ευτυχώς η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» μετά από αιτήσεις πολιτών και εκλεγμένων Κοινοτικών Συμβούλων (Σ. Αλεξόπουλου, Δ. Βήνη, Π. Τριανταφύλλου κ.α.) αλλά και δύο (2) προσωπικών εξωδίκων που της κοινοποίησα με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μου, διενήργησε αυτοψίες και διαπίστωσε παράνομες ενέργειες του ΟΛΠ ΑΕ και προέβη σε έναρξη διαδικασίας επιβολής Διοικητικών Κυρώσεων (αρθρ 30 Ν1650/86).

Στις εκθέσεις αυτοψίας της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στηρίχτηκε η ΑΙΤΗΣΗ πολιτών για λήψη Ασφαλιστικών Μέτρων και το Πρωτοδικείο Πειραιώς με την σειρά του εξέδωσε την από 16-12-2020 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ για την αναστολή των εργασιών επιχωμάτωσης της θάλασσας αλλά και του ελέγχου από την θραύση του τεραστίου τσιμεντοκιβωτίου (caisson) και την διαφυγή των χιλιάδων τόνων των αγνώστου  περιεχομένου υλικών στην θάλασσα και κατ’ επέκταση την περιέλευση τυχόν επικίνδυνων στην τροφική αλυσίδα.(βλέπετε φωτογραφίες του κυψελωτού κιβωτίου εκ σκυροδέματος μετά την θραύση του).

Ενημερωτικά στην ανωτέρω δίκη θα συμμετάσχει ο “Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά” μετά από δικόγραφο που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Πειραιά ως έχων έννομο, εκ του νόμου, συμφέρον (Ν.4194/2013 ΦΕΚ 208 τ.Α/27/9/2013).

Τέλος ο «Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων» (ΣΕΑ) με την από 13-1-2021 απόφαση του επιτέλους έλυσε την σιωπή του για το εγκληματικό, και μη αναπτυξιακό  και σύμφωνα με άλλους αχρείαστο έργο των ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ. (βλπ Απόφαση με αρ. Πρωτ. 9/13-1-2021". 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πειραιά και διορισμένο μέλος του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ 
Γιάννης Μώραλης ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες,
ώστε να καταθέσει αγωγή για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας στην έκταση "Παλατάκι",
 κάτι που προφανώς δεν έχει γίνει αφού δεν έχει συνταχθεί ούτε τοπογραφικό διάγραμμα...

ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ 

ΤΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΔΑΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ με ΑΦΜ 006961946 – κάτοικο Πειραιά –οδός  Ι. Δραγάτση 2-4 

ΠΡΟΣ

το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δήμος Πειραιά όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο αυτού κο Ιωάννη Μώραλη

ΘΕΜΑ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ Α’ ΦΑΣΗ


  1.    Όπως γνωρίζετε απηύθυνα προς τον ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ την από 12-11-2020 εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία μου με επιφύλαξη δικαιώματος συνταχθείσης της με 9294Δ/13-11-2020 έκθεσης επίδοσης της Δικαστικής Επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Πειραιώς Αικατερίνης Αγγελοπούλου.

Στην ανωτέρω εξώδικη έλαβα την από 19-11-2020 εξώδικη ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

  1. Εν αρχή επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά  και τον Δήμαρχο κο Ιωάννη Μώραλη για την απάντηση  προς έναν πολίτη και Δημότη της πόλης παρ’ ότι είναι υποχρέωση του. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι η εξώδικη απάντηση του ΔΗΜΟΥ δεν απαντά στα θέματα που θίγονται στο εξώδικο μου.

Εξηγούμαι:

(Α) Το εν θέματι έργο ως υποχρεωτική επένδυση(και τούτο είναι γνωστό τοις πάσι) έχει όντως εγκριθεί με τον Νόμο 4404/2016 καθώς και με γνωστές σε εμέ, εγκρίσεις υπό όρους πλειάδας Δημοσίων Υπηρεσιών στις οποίες αναφέρεσθε αναλυτικά.

  • ΕΠΙΣΗΣ δεν απαντάτε επί της ουσίας στις ενημερώσεις που σας έθεσα υπ’ όψιν για την εκτέλεση του έργου κατά παράβαση των εγκρίσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών καθώς και στις προσκλήσεις και στα ερωτήματα που σας έθεσα και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή είχε υποχρέωση να προβεί ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  Η από 19-11-2020 εξώδικη απάντηση του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ασχολείται  σε τρεις σελίδες:

α)  με την παράθεση γνωστών σε εμέ εγκριτικών υπό όρους αποφάσεων του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και

β)     με το ότι οι εργασίες στην θάλασσα της Πειραϊκής για το εν θέματι έργο  εκτελούνται υπό την εποπτεία πέντε (5) καταδυόμενων αρχαιολόγων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (βλέπετε εξώδικο του Δήμου Πειραιά σελις 3) σύμφωνα με άλλο έγγραφο της αυτής Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων ασχολούνται ανελλιπώς τρείς (3) καταδυόμενοι Αρχαιολόγοι (βλέπετε έγγραφο από 12-10-2020 του ΥΠΠΟΑ (Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων) αναφερόμενο ως σχετικό στο Υπόμνημα του ΟΛΠ ΑΕ σελις 12) (ΑΡ.ΣΧΕΤ. 1)και σύμφωνα με άλλο έγγραφο απασχολούνται τέσσερεις (4). (βλπ πρόσφατο Υπόμνημα (σελίς 4) του ΟΛΠ ΑΕ απευθυνόμενο προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς ΑΡ.ΣΧΕΤ.1α) κατόπιν αίτησης λήψης Ασφαλιστικών Μέτρων από 25 πολίτες  (βλπ κατωτέρω) μέχρι την συμμόρφωση του ΟΛΠ ΑΕ για την προστασία της προσωπικότητας και της υγείας των πολιτών, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του Περιβάλλοντος.


(Β)      ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΤΌΣ ΕΆΝ ΓΊΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΌ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΑΠΩΛΈΣΕΙ ΚΑΘΕ ΛΌΓΟ ΚΑΙ ΡΌΛΟ ΓΙΑ ΈΝΑ ΈΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΘΑ ΈΧΕΙ ΣΟΒΑΡΌΤΑΤΕΣ ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΎΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΆ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ (Ν4404/2016) ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΘΕΜΑΤΙ ΕΡΓΟ.

(1)     Είναι προφανές ότι οι αναφορές στην εξώδικη Απάντηση σας σε Νόμους και σε εγκρίσεις άλλων Δημόσιων Υπηρεσιών ή του γεγονότος του μη θεσμικού ελεγκτικού ρόλου του Δήμου για το έργο  δεν αρκούν για να απαλλάξουν τον ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και τον εκλεγμένο Δήμαρχο από την αυτοτελή ευθύνη αλλά και το καθήκον του για την προστασία της υγείας των πολιτών-δημοτών(θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα) (αρ. 2§1Σ - 5§1Σ ) καθώς και την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς των σωζόμενων αρχαιοτήτων της πόλης μας και ειδικότερα του περιβάλλοντος.

 (2)    Εξ άλλου, αναγνωρίζεται το δικαίωμα προστασίας της προσωπικότητας και στα νομικά πρόσωπα, με αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 57 ΑΚ, καθώς και το δικαίωμα δικαστικών ενεργειών προστασίας του περιβάλλοντος. (ΣτΕ 810/1977, 4576/1977, ΕφΑθ 6338/1981 ΝοΒ 29.1412). ΜΠρΡόδου 60/2002

(3)        Όπως  συνομολογείτε (και ως ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ αλλά και ως Δήμαρχος) είστε γνώστες των πρόσφατων «επιχώσεων της θάλασσας» οι οποίες άρχισαν στις 6-11-2020 και είμαι βέβαιος ότι είστε επίσης γνώστες του διασκορπισμού χιλιάδων τόνων φερτών υλικών (υπολογίζεται με μαθηματικούς υπολογισμούς της δημιουργηθείσης πλατφόρμας υπέρ του επιπέδου της θάλασσας επιφανείας 100τ.μ. σε 20.000 μετρικούς τόνους) στη θάλασσα εξ’αιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά ενδεχομένως και εξαιτίας των κατασκευαστικών τεχνικών αστοχιών του ΟΛΠ ΑΕ  και της αναδόχου ΤΕΚΑΛ ΑΕ, και της μη τήρησης των Νόμων και των Περιβαλλοντικών Υπουργικών Αποφάσεων (όπως διαπιστώθηκε από την διενεργηθείσα  από 16-11-2020 ΑΥΤΟΨΙΑ τεχνικού κλιμακίου της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (βλπ ΑΡ.ΣΧΕΤ.2 έγγραφο με απ.913/705/25-11-2020).

(4) Τέλος είστε γνώστες τόσο του αποτελέσματος της αυτοψίας της Περιφέρειας και της διαδικασίας επιβολής προστίμων ΑΛΛΑ και του επισυμβάντος την 28-11-2020 ατυχήματος της θραύσης γιγαντιαίου τσιμεντοκιβωτίου διαστάσεων 20 μέτρων Χ 20 μέτρων με περιεχόμενο αγνώστου προέλευσης υλικών και ουσιών που ήδη έχουν περιέλθει στην τροφική αλυσίδα.

  

(Γ) ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:

(1)   Σας ενημέρωσα δια του εξωδίκου μου (12-11-2020)  εκτός άλλων και με πλήθος φωτογραφιών που  σας συνκοινοποίησα για τις ενεργούμενες από τον ΟΛΠ ΑΕ επιχώσεις της θάλασσας πλησίον του «ΤΑΦΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ» και των «ΚΟΝΩΝΕΙΩΝ ΤΕΙΧΩΝ».

Ενόσω λοιπόν είστε γνώστες της ανωτέρω αυτοψίας της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να με ενημερώσετε ως ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  εάν από τις 25-11-2020 και εντεύθεν αποστείλατε έστω ένα εξώδικο προς τον ΟΛΠ ΑΕ για τον κίνδυνο που τυχόν διατρέχει η Πολιτιστική Κληρονομιά του Πειραιά, αλλά κυρίως η υγεία των πολιτών από τον διασκορπισμό στη θάλασσα των αδρανών υλικών των επιχώσεων και της τελικής περιέλευσης στη τροφική αλυσίδα τυχόν επικίνδυνων ουσιών.


 (2) Προβήκατε έστω σε έγγραφες ενέργειες (ερωτήματα) (ανεξαρτήτως εάν δεν έχετε θεσμικό ελεγκτικό ρόλο, ή εάν αρκούντως εμπιστεύεστε τις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες) για να απαντηθεί από την ΟΛΠ ΑΕ (η οποία Α.Ε. είναι σύμφωνα με τον Νόμο ο φορέας διαχείρισης του έργου) η προέλευση των αδρανών υλικών με τα οποία η ανωτέρω εταιρεία και η ανάδοχος ΤΕΚΑΛ ΑΕ  επιχώνει από τις 6-11-2020 και εντεύθεν την θάλασσα με κίνδυνο ρύπανσης αυτής και διασποράς των αγνώστου προέλευσης ουσιών στη τροφική αλυσίδα με δεδομένες τις δεκάδες καταγγελίες πολιτών προς τις Λιμενικές Υπηρεσίες οι οποίες και αυτές με την σειρά τους αρνούνται ότι έχουν ελεγκτικό ρόλο? (βλέπετε έγγραφο ΑΡ.ΣΧΕΤ.2).

 

 (3) Ενώ λάβατε ως ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ γνώσιν ότι την 28-11-2020 ένα τσιμεντοκιβώτιο διαστάσεων 20 μέτρων Χ 20 μέτρων(caisson) με εγκιβωτισμένα αγνώστου προέλευσης υλικά εθραύσθη από άγνωστη αιτία και διέρρευσε το περιεχόμενο του στην θάλασσα με τους εντεύθεν κινδύνους για την υγεία ενώ είναι ήδη ως γνωστόν τοις πάσι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από τις Λιμενικές αλλά και τις Εισαγγελικές Αρχές για το συμβάν.  ΟΠΟΤΕ ερωτάται αν προβήκατε ως ΔΗΜΟΣ σε ενέργειες και εάν ναι σε ποιες ενέργειες προβήκατε?  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν και αναμένω εναγωνίως τις έγγραφες απαντήσεις σας εν τούτοις μου φαίνεται αδιανόητο να μην προβήκατε σε κάποια ενέργεια 

α) σε σχέση με αυτό το συμβάν της 28-11-2020 (θραύση τσιμεντοκιβωτίου) ή

β)   της παράσυρσης από 8-9/12/2020 από τα κύματα, εξαιτίας των Νότιων ανέμων, και της μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων για την ανυπαρξία θαλασσίων πετασμάτων και φραγμάτων που κατά την ανωτέρω αυτοψία της Περιφέρειας δεν υπήρχαν.


ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΩΣΕΩΝ

Ενώ θα ανέμενε ο κάθε πολίτης ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ να προβεί σε παντός είδους ενέργειες εν τούτοις είκοσι πέντε (25) Πολίτες του Πειραιά μεταξύ αυτών και εκλεγμένοι στην Α΄Κοινότητα προσέφυγαν (κα Δ. Βήνη και Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Δημητρίου κ.α.) για όλα τα ανωτέρω στην διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του «Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς» με Δικηγόρο τον κο Ευάγγελο Αναγνώστου και στις 16-12-2020 εκδόθηκε «Προσωρινή Διαταγή» πλήρως αιτιολογημένη περί απαγόρευσης των επιχωματώσεων μέχρι την ορισθείσα δικάσιμο της κύριας αίτησης την 14-1-2020.(βλέπετε ΑΠΟΦΑΣΗ  ΑΡ.ΣΧΕΤ. 3)


ΕΡΩΤΑΣΘΕ  ΩΣ  ΔΗΜΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ

(α)   Με βάση τα ανωτέρω συμβάντα τα οποία περιλαμβάνονται και στο σκεπτικό της από 16-12-2020 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ οφείλατε να προβείτε (με το κύρος του Δήμου Πειραιά που έχει χρέος να προστατεύει του δημότες του) σε σχετικές με τα ανωτέρω συμβάντα ενέργειες έστω απευθυνόμενος ο ΔΗΜΟΣ κυρίως προς τις αρμόδιες Δημόσιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ΕΛΚΕΘΕ, Υπουργείο Ναυτιλίας-Υπηρεσία Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος κλπ) για τον έλεγχο τόσο της ρύπανσης της θάλασσας όσο και των τυχόν παράνομων ενεργειών του ΟΛΠ ΑΕ ή παραλείψεων αυτού και των Δημοσίων Υπηρεσιών.


(β) Αρκούν κατά την γνώμη του κ. Δημάρχου ως εκπροσώπου του Δήμου ΠΕΙΡΑΙΑ, και μέλους του ΔΣ του ΟΛΠ ΑΕ, οι εγκρίσεις Δημοσίων Υπηρεσιών από το 2006 (έστω και με μεταγενέστερες ανανεώσεις) ώστε να επαναπαύεται σε αυτές (τις εγκρίσεις) όταν άμεσα αφορούν την υγεία των πολιτών της πόλης στην οποία έχει εκλεγεί? και τούτο  (ανεξαρτήτως ΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ θεσμική ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ της επέκτασης των προβλητών.

(γ) Αρκεί κατά την γνώμη του κ Δημάρχου, με τις ανωτέρω ιδιότητες του ότι ο ΟΛΠ ΑΕ εκτελεί το έργο σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων και σε ποία στοιχεία εδράζει την γνώμη του ότι η ΟΛΠ ΑΕ και η ανάδοχος ΤΕΚΑΛ ΑΕ ενεργούν σύννομα?

  

    Π Α Λ Α Τ Α Κ Ι


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:


  1./  Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ για την συσσώρευση αδρανών υλικών στην θέση «ΠΑΛΑΤΑΚΙ», ιδιοκτησίας του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (άλλως διεκδικούμενη από αυτόν έκταση) όπως ενημερωθήκατε από σχετικές φωτογραφίες του εξωδίκου μου πολλώ μάλλον όταν η περιοχή «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» γειτνιάζει με τον ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ της πόλης καθώς και με ΣΧΟΛΕΙΑ με κινδύνους για την δημόσια υγεία  από τους αέριους ρύπους  χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι «κάλυψης» αυτών (βλέπετε απ οικ.11021/30/7/2018 Υπ.Απόφασης Το. Περιβάλλοντος 65 Περιβαλλοντικός όρος (βλπ ΑΡ.ΣΧΕΤ.3) και το κυριότερο ότι δεν υπάρχει  αδειοδότηση χερσαίου εργοταξίου (με απαιτούμενη τεχνική μελέτη ΤΕΠΕΜ κλπ)(βλέπετε Περιβαλλοντικό όρο 65) (βλπ φωτογραφία με εναπόθεση αδρανών υλικών σε χερσαίο χώρο στη θέση «ΠΑΛΑΤΑΚΙ»)(ΑΡ. ΣΧΕΤ 4).


2./ Από την από 19-11-2020 εξώδικη απάντηση σας προκύπτει ότι η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ έχει γνωμοδοτήσει ότι βάσει της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ «δεν είναι δυνατή η άσκηση μιας ορισμένης και παραδεκτής αγωγής ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου καθ’ όσον …… »για την διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Παρέθεσα ολόκληρη την παράγραφο της εξώδικης απάντησης σας ώστε να μην υπάρξει τυχόν ισχυρισμός περί «διαστρέβλωσης» ή παράθεσης από εμέ «επιλεκτικών χωρίων» που τυχόν θα αλλοίωναν την  εξώδικο απάντηση του ΔΗΜΟΥ.

Επί των ανωτέρω επάγομαι το εξής:

  •    Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά τόσο από την δωδεκαετή θητεία μου ως Δημοτικού Συμβούλου, όσο και γενικότερα έχει διαπιστωθεί ότι αποτελείται από διακεκριμένους Νομικούς και ορισμένοι μάλιστα εξ’ αυτών έχουν φέρει σε πέρας εξαιρετικά δύσκολες υποθέσεις προς το συμφέρον του Δήμου Πειραιά (πχ Δικαστικές αποφάσεις για την ιδιοκτησία της πρώην Ραλλείου που εκκρεμούσε η αντιδικία με την Σχολική Εφορία για σαράντα  και πλέον έτη ή με τους  τίτλους ιδιοκτησίας της πρώην Ραλλείου που στερείτο, έως το 2020, ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, καθώς και άλλες πολλές δικαστικές υποθέσεις).

  •   Δεν κατανοώ τους « λόγους ορθούς και ασφαλούς προσέγγισης του πολύ σημαντικού θέματος για τον Δήμο» βάσει των οποίων κρίθηκε σκόπιμη η μη δημοσιοποίηση της ανωτέρω ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ όταν ήδη την έχετε παραδώσει, σύμφωνα με δηλώσεις σας, στο ΤΑΙΠΕΔ και στη ΒΟΥΛΗ και επομένως πρόκειται για ήδη δημοσιοποιημένο έγγραφο  ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την άρνηση σας να μου το χορηγήσετε και επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματος μου.

  •     ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου απαντήσετε πότε συγκεκριμένα χρονικά «δόθηκε εντολή στις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την δέουσα τεχνική αποτύπωση των διεκδικούμενων ακινήτων από τοπογράφους μηχανικούς».

ΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

(α)   Στο βαθμό που το θέμα «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΤΑΚΙ» απασχολούσε τους εκάστοτε Δημάρχους και τις Υπηρεσίες επί έτη (σε ότι με αφορά είχα την τιμή να είμαι  Δημοτικός Σύμβουλος επί 12 έτη 2002-2014) με την ελάσσονα αντιπολίτευση) ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου απαντήσετε, (όχι προφανώς για τους προκατόχους Δημάρχους και τις τότε πλειοψηφούσες Δημοτικές Παρατάξεις Πειραιά ………………) αλλά σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί η σημερινή Δημοτική Αρχή για το εν θέματι ζήτημα της διεκδίκησης του «χώρου ΠΑΛΑΤΑΚΙ» καθώς και ο αξιότιμος Δήμαρχος  Πειραιά κος Ιωάννης Μώραλης από το έτος 2014 που έχει εκλεγεί έως σήμερα (6 ΕΤΗ) καθώς και τον λόγο που δεν ανετέθη ενωρίτερον (από το έτος 2014 και εντεύθεν) σε Τοπογράφους Μηχανικούς η αποτύπωση της διεκδικούμενης περιοχής αφού γνωρίζατε, όπως ομολογείτε στην εξώδικο απάντηση σας, ότι η αποτύπωση είναι «δυσχερής και χρονοβόρα» καθώς και ότι η έρευνα εκτείνεται σε «βάθος αιώνων», όπως καθ’ υπερβολήν αναγράφετε στην εξώδικη απάντηση σας.

(β) Η τυχόν απάντηση σας ότι αναζητείτο η διευθέτηση του ζητήματος με επιστολές του νομίμου εκπροσώπου του Δήμου Δημάρχου κ. Ιωάννου Μώραλη προς τους Υπουργούς των προηγούμενων Κυβερνήσεων, προφανώς δεν απαλλάσσει των ευθυνών της την σημερινή Δημοτική Αρχή να πράξει το καθήκον της από το έτος 2014.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ «ΠΑΛΑΤΑΚΙ»  ΩΣ  ΠΑΡΚΟΥ   Ή ΑΛΣΟΥΣ

(γ)  Γνωρίζετε ότι ο διεκδικούμενος από τον ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ χώρος «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» όταν, όντως «εν τοις πράγμασι», φέρει βλάστηση που μπορεί να δικαιολογήσει την εισαγωγή ρυμοτομικής ρύθμισης για τον χαρακτηρισμό του ως «πάρκου» ή «άλσους» αντιμετωπίζεται ως τέτοιο και προστατεύεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας (βλέπετε σχετικά  ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του Ν.Σ.Κ.) ΟΠΟΤΕ ερωτάσθε  γιατί δεν προέβητε σε σχετικές ενέργειες ως ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ώστε να χαρακτηριστεί ως «πάρκο» ή «άλσος»??

Επίσης με δεδομένες τις Υπουργικές Αποφάσεις για την προστασία των μνημείων όπου προβλέπονται εργασίες ενοποίησης προστασίας και επίσκεψης του Κονώνειου Τείχους αλλά και του ταφικού του Θεμιστοκλή με ζώνες πρασίνου ερωτάται ο Δήμος Πειραιώς γιατι δεν προβαίνει έστω και σήμερα στον χαρακτηρισμό του χώρου ως πάρκου ή άλσους?(βλέπετε αποφάσεις ΥΠΠΟ 12-2-2013 & 12-10-2018 ΑΡ. ΣΧΕΤ.   )

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  «ΠΑΛΑΤΑΚΙ»

(δ)    Γνωρίζετε εάν ως ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν έχετε δηλώσει στο «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» την ανωτέρω διεκδικούμενη έκταση ή εάν την έχετε δηλώσει, αλλά δεν έχετε προβεί, (ως ΔΗΜΟΣ), σε νομικές διαδικασίες διόρθωσης των λανθασμένων αρχικών εγγραφών, θα απωλεσθεί κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό δικαίωμα με μοναδικό πλέον απομένον δικαίωμα της διεκδίκησης χρηματικής αποζημίωσης ΟΠΟΤΕ και πάλι υπάρχει θέμα ευθυνών εάν τυχόν δεν παραταθούν οι σχετικές προθεσμίες?

Εκτός και εάν ομολογηθεί από εσάς ότι είναι προτιμητέα η χρηματική αποζημίωση.

(ε)   Επειδή στην από 20-11-2020 εξώδικη απάντηση σας αναφέρεσθε σε δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες του Δήμου που «πρόκειται να δρομολογηθούν»!!!! και ότι «θα γίνει ενημέρωση φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη» (ο μέλλον χρόνος που χρησιμοποιείτε στο εξώδικο σας με ανησυχεί ιδιαιτέρως) ΟΠΟΤΕ Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις τυχόν δικαστικές και εξώδικες ενέργειες που έχετε προβεί από την από 20-11-2020 κοινοποίηση σε εμέ της απάντησης σας μέχρι και σήμερα. 


ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ 25 ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΚΔΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 14-1-2021

Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΔΣΠ) με την από 30-12-2020 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. θα παρέμβει προσθέτως υπέρ των αιτούντων πολιτών με αυτοτελές δικόγραφο στην δίκη των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ της 14-1-2021


ΤΕΛΟΣ εν όψει των ανωτέρω εξελίξεων:


ΕΡΩΤΩ ΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 14-1-2021  και συγκεκριμένα:

  • Ερωτάσθε εάν μετά τις ανωτέρω εξελίξεις και με δεδομένο ότι έχουν εκδοθεί δύο Προσωρινές Διαταγές απαγόρευσης εργασιών του εν θέματι έργου: 

(α) από 11-6-2020 του ΣτΕ περί απαγόρευσης βυθοκορήσεων

(β) από 16-12-2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς περί απαγόρευσης επιχώσεων

θα λάβει με οποιονδήποτε νόμιμο μέσο μέρος ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ στην δίκη των Ασφαλιστικών Μέτρων που έχει προσδιοριστεί  να εκδικασθεί η κύρια αίτηση για τις 14-1-2021 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς? (βλέπετε ΑΙΤΗΣΗ πολιτών και ΥΠΟΜΝΗΜΑ του ΟΛΠ ΑΕ κατατεθειμένα (ΑΡ. ΣΧΕΤ.:     ) προς γνώσιν των μελών της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά εάν τυχόν λάβει σχετική εντολή.


Επειδή ρητά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου για τις πράξεις ή παραλείψεις του Δήμου Πειραιά.


Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς το ΝΠΔΔ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ όπως νόμιμα εκπροσωπείται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


          Πειραιάς 7-1-2021



Ο εξωδίκως προσκαλών, δηλών  και 

επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου



Ιωάννης Καρδαράς

Δικηγόρος στον Α.Π.

Μέλος του ΔΣ του ΔΣΠ




Ο Δήμαρχος που έβλεπε να μπαζώνουν την Πειραϊκή - Στάλθηκε εξώδικο στον Γιάννη Μώραλη!