Latest News

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ούτε κουβέντα για τις "θρυλικές μπίζνες"...


«Ένα σχόλιο -απάντηση περί τις 450 λέξεις για τις "θρυλικές μπίζνες" Μώραλη και  τους "λαγούς"... θέλησε να κάνει ο συνδυασμός "Πειραιά για όλους", ο οποίος εμφανίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ  σε ρόλο Γραφείου Τύπου της ΔΗΡΑΠ μιας και δεν λέει ούτε κουβέντα έαν ισχύουν ή όχι όσα καταγγέλλονται στο Δήμο Πειραιά.

 

Πειραιάς για όλους»: Μια απάντηση με πολλούς αποδέκτες ...

 
Ένα site, το AttikiOla (δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη του αλλά τώρα τη μάθαμε) μας εγκαλεί σε ένα άρθρο με τίτλο: «Αντιπολίτευση για γέλια στο Δήμο Πειραιά – Ούτε λέξη για τις Θρυλικές «μπίζνες» Μώραλη…», γράφει καταλήγοντας: «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε από τον κ. Μπελαβίλα μια παρέμβαση έτσι για τα μάτια του κόσμου αλλά δεν κρατούν όπως φαίνεται ούτε τα προσχήματα, με τον   Πειραιϊκο λαό αν αηδιάζει με αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Πειραιά από το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου.» 
Προχειρογραμμένο κείμενο είναι αλήθεια, με λάθη πληκτρολογίου, αλλά αξίζει να το δούμε λίγο.
 
Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι τους έπιασε. Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένας ωραίος άμβωνας ύμνων προς τη δημαρχία Μώραλη και τον πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Σημειώνουν εμφατικά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις κάπου αλλού στο ρεπορτάζ τους για το ίδιο θέμα: «Για να είμαστε δίκαιοι, το ρεπορτάζ μας ξεκίνησε όταν μια πληροφορία έφθασε στην δημοσιογραφική ομάδα του attikiola που έκανε λόγο πως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για την επιχείρηση …… και για τις δεκάδες αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά και τα νομικά του πρόσωπα. Στην αρχή πιστέψαμε πως γνώριζε αλλά στην συνέχεια του ρεπορτάζ διασταυρώσαμε πως συμβαίνει το αντίθετο ασκώντας μάλιστα «βέτο» να μην ξανά πάρει ανάθεση η οικογενειακή επιχείρηση, του Δημοτικού συμβούλου Πειραιά».
 
Τι καταλαβαίνουμε: Ο Δήμαρχος Πειραιά βαρύνεται με "θρυλικές μπίζνες", ο κύριος Μαρινάκης είναι έξαλλος για αυτό και το καλό site χτυπιέται από απελπισία γιατί η παράταξη «Πειραιάς για όλους» δεν κάνει σοβαρή αντιπολίτευση καταγγέλλοντας! Αυτή είναι μία αθώα εξήγηση.
 
Υπάρχει όμως και άλλη μία ερμηνεία: 

Εξαπτέρυγα τη δημοτικής πλειοψηφίας, τώρα που μαίνεται ο εσωτερικός πόλεμος στο ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» και τη ΔΗΡΑΠ νοιώθουν ότι θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους. Αφού ύμνησαν, έβρισαν, συκοφάντησαν υπηρετώντας μία αυταρχική διοίκηση του δημάρχου και του «πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου» φαίνεται ότι προορίζονται για τα αζήτητα. Γιατί έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται η δημαρχία Μώραλη-Μαρινάκη. Προκειμένου να κάνουν φασαρία -όπως λένε στην πιάτσα- μήπως και γλυτώσουν, επιτίθενται στον «Πειραιάς για όλους» για λειψή αντιπολίτευση.
 
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. 

Πώς, πότε και με τι θέμα κάνουμε αντιπολίτευση το αποφασίζουμε εμείς και κανένας άλλος: ο επικεφαλής, η δημοτική και κοινοτική ομάδα, η συνέλευση του «Πειραιάς για όλους». Η συνήθεια δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν ως «λαγούς» δημοτικούς συμβούλους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα αλλάζοντας αφεντικά και θέσεις, είναι μία συνήθεια που βρίσκει τόπο αρκετά χρόνια στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου. Λέμε να μην την ακολουθήσουμε.
 
Ευχαριστούμε το AttikiOla που για πρώτη φορά ασχολήθηκε μαζί μας. Ελπίζουμε -και θα χαρούμε- αν δημοσιεύσει την απάντηση μας».
 
Νίκος Μπελαβίλας #pireas4all

@Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, σύντροφε. Ένα σχόλιο -απάντηση 450 λέξεων ασχολείται μόνο με ένα "άγνωστο" του site και δεν λέει ούτε μία κουβέντα  για τις θρυλικές μπίζνες, όπως ακριβώς θα έκανε και το Γραφείο Τύπου της ΔΗΡΑΠ και του Δήμου Πειραιά...