Latest News

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κατερίνα Τσάβαλου: Έχασα δουλειά γιατί δεν ενέδωσα σε σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη!


 Ντόμινο εξελίξεων ακολουθεί μέχρι και σήμερα η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που... υπέστη πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

Η γενναία εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη, η οποία έσπασε με θάρρος και τόλμη την σιωπή της αποτελεί την αφορμή για μια σειρά παρόμοιων αποκαλύψεων από άλλους αθλητές και όχι μόνο. Αυτή τη φορά η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξομολογήθηκε ότι η δική της τραγική εμπειρία, προέκυψε στο θέατρο όταν αρνήθηκε, όπως λέει η ίδια, να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη και με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά.

«Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός στα «Νέα», για να καταλήξει ότι στην σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει ελαφρυντικό.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους. «Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά».

Η ηθοποιός είχε εκμυστηρευτεί και στο παρελθόν την εμπειρία της στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη». «Ποιος δεν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο μας» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι γύρω από την σεξουαλική παρενόχληση υπάρχει σιωπή γιατί «υπάρχει ο φόβος ότι αν κάποιος μιλήσει θα πέσει θύμα κανιβαλισμού».

«Ενώ το ξέρουν όλες στον χώρο για έναν συγκεκριμένο και το συζητάμε όλοι, κανείς δεν λέει τίποτα» σημείωσε η Κατερίνα Τσάβαλου στο Mega και πρόσθεσε: «Στον χώρο μας δεν είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη και να πω πράγματα που εμπλέκονται κι άλλοι άνθρωποι. Αν όμως μου λέγανε ότι θα είναι μαζί μου κι άλλες γυναίκες, τότε θα το έκανα. Αν ήταν οργανωμένο όλο αυτό, θα το έκανα. Αλλά μόνη μου να βγω και να μιλήσω, όχι δεν το κάνω».