Latest News

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χωρίς πιστούς θα τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Σπυρίδωνα!

 


Χωρίς πιστούς θα τιμήσουν φέτος για πρώτη φορά στον Δήμο Πειραιά τις μεγάλες εορτές του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό... της πανδημίας.

Αυτό τουλάχιστον προέκεψε από την σημερινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ στο Δημαρχείο της πόλης.

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ενόψει του εορτασμού στην πόλη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου και του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στις 12 Δεκεμβρίου.

 Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή κατεύθυνση για τον περιορισμό της πανδημίας και οι δύο μεγάλες γιορτές για την πόλη θα πραγματοποιηθούν όπως προβλέπουν τα αρμόδια  πρωτόκολλα  για την απαγόρευση των συναιθροίσεων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι δύο μεγάλες Πανηγύρεις της Μητροπόλεως, του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος, αλλά και του εφόρου και προστάτου της ναυτοσύνης, του Αγίου Νικολάου θα τελεστούν όπως προβλέπουν τα αρμόδια πρωτόκολλα, για την αποφυγή συναθροίσεων».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συμπλήρωσε :

« Ο Πειραιάς, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, δεν θα γιορτάσει μαζικά ούτε τον Άγιο Νικόλαο, ούτε τον Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά ο κάθε Πειραιώτης μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη θα γιορτάσει αυτούς τους Αγίους...».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανέφερε πως "κινούμαστε απολύτως στην ίδια κατεύθυνση. Να τηρήσουμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα", ενώ άφησε ανοικτό το θέμα του εορτασμού των Θεοφανείων, μια πολύ μεγάλη γιορτή για τον Πειραιά και τη χώρα, όπου ελπίζουμε πλέον τα πράγματα για την πατρίδα μας να είναι καλύτερα...».