Latest News

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Πειραιά: Ανησυχία για κρούσμα σε Αντιδήμαρχο - Επιστολή εργαζομένων στον Δήμαρχο για λήψη μέτρων



Εύλογη ανησυχία επικρατεί σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά μετά από φημολογία  ότι Αντιδήμαρχος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ...
(SARS-CoV-2).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Αντιδήμαρχο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συγγενικό του πρόσωπο, ένας στενός συνεργάτης του, καθώς και άλλοι δυο εργαζόμενοι εκ των οποίων ένας φέρεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ήδη το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ζητώντας επίσημη ενημέρωση και λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

Ιδού η επιστολή

Πειραιάς, 19/10/2020

Αρ. Πρωτ.: 41 Κύριε δήμαρχε, από χθες Κυριακή 18/10/2020 υπάρχει έντονη φημολογία ότι Αντιδήμαρχος προσβλήθηκε από τον ιό SARS-CoV-2. Στην περίπτωση που αυτό αποτελεί πραγματικότητα (περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση του δήμου) και αφού εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για ασφαλή, χωρίς περιπλοκές και γρήγορη ανάρρωση στον Αντιδήμαρχο είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση του δήμου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της πανδημίας. Επειδή οι δραστηριότητες του αντιδημάρχου καθαριότητας – ανακύκλωσης ήταν τέτοιες που επισκεπτόταν όλους τους χώρους εργασίας και ερχόταν σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και στην περίπτωση που δεν ισχύει η έντονη φημολογία, για προσβολή του αντιδημάρχου από τον ιό SARS-CoV-2, όπως πραγματικά ευχόμαστε, ζητάμε όπως επανειλημμένα έχουμε κάνει από την εκδήλωση της πανδημίας αλλά χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση : Την άμεση απολύμανση όλων των χώρων εργασίας της υπηρεσίας καθαριότητας – ανακύκλωσης, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων – μηχανημάτων. Την άμεση ιχνηλάτηση με την πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας – ανακύκλωσης Την άμεση χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων προστασία για την μετάδοση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ), όπως ποτέ αυτή δεν έγινε από την εμφάνιση της πανδημίας. Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά δεν επιθυμεί κλειστές υπηρεσίες, αλλά απαιτεί υπηρεσίες και συνθήκες που δεν θα βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων".

@Σε κάθε περίπτωση, περαστικά στον Αντιδήμαρχο και σε όσους άλλους έχουν κολλήσει τον ιό στο Δήμο Πειραιά και όχι μόνο...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ