Latest News

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κολύμπησαν για τη ζωή - Συγκλόνισε ο Βασίλης Τοκάκης (ΕΙΚΟΝΑ)

«Κολυμπάμε για τη ζωή» ήταν το μήνυμα της  σκυταλοδρομίας κολύμβησης  που...
πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια,  στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020».
Σκοπός της σκυταλοδρομίας  ήταν η υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε η δυνατότητα συνεισφοράς, με όποιο ποσό επιθυμούσε ο καθένας,  στο έργο του Ομίλου.
Πρεσβευτής  της εκδήλωσης ήταν  ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος  κολύμπησε, προκειμένου να συμπληρωθούν δεκάδες χιλιόμετρα αγάπης και προσφοράς.
Στη σκυταλοδρομία  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης μαζί με την οικογένειά του, όπου κολύμπησαν  για τον καλό αυτόν σκοπό, καθώς και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος.
 Στη σκυταλοδρομία, οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 96 χιλιάδες μέτρα και συγκεντρώθηκαν για τον Όμιλο  Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, 1030 ευρώ.
Συγκλονίζει ο Βασίλης Τοκάκης
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά  Βασίλης Τοκάκης, ο οποίος έχει νοσήσει από καρκίνο,  μίλησε για την προσωπική του περιπέτεια, λέγοντας  :
«Ήταν μια πρωτοβουλία που είχα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, οπότε και νόσησα και ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στην ιδέα αυτή, οι φίλοι Νίκος Γέμελος και Σπύρος Γιαννιώτης, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα και να γίνεται κάθε χρόνο στις Ημέρες Θάλασσας. Είμαι πραγματικά συγκινημένος και χαρούμενος που ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αγκάλιασε με όλη τη σημασία της λέξης, αυτή την ιδέα να κάνουμε αυτή τη σκυταλοδρομία. Μέχρι να νοσήσω ο καρκίνος ήταν ένας φόβος. Ο καρκίνος είναι το μακριά από εμάς, αλλά είναι το κοντά σε μας. Ο καρκίνος υπάρχει, ο καρκίνος είναι εδώ και τον καρκίνο τον αντιμετωπίζουμε. Όπως και κάθε δυσκολία στη ζωή μας. Έπρεπε δυστυχώς να νοσήσω για να καταλάβω τη σημασία και την αξία που έχουν κάποια πράγματα. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι δεν σταματάμε. Εγώ την Τετάρτη ήμουν στο χειρουργείο. Σήμερα είμαι εδώ. Αφαίρεσα τον δεύτερο καρκίνο από τον εγκέφαλό μου. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε, δεν σταματάμε πουθενά. Η ανθρώπινη δύναμη και η ανθρώπινη ψυχή είναι τεράστια. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία αυτή. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ  πολύ τον Δήμαρχο και φίλο Γιάννη Μώραλη».
@ Περαστικά και ευχόμαστε τα καλύτερα Βασίλη...