Latest News

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιοι "ξήλωσαν" την έκθεση φωτογραφίας στην Πειραϊκή - Οι βανδαλισμοί δεν μας κάμπτουν, διαμηνύουν οι κάτοικοι



Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων φαίνεται πως για μια ακόμη φορά ενόχλησε βαθιά όσους απεργάζονται την καταστροφή ...
της Πειραϊκής.

Όπως ακριβώς τους ενόχλησε το δέντρο της αντίστασης, το δέντρο με τις ζωγραφιές των παιδιών πριν 5 μήνες και έστειλαν 12 ένστολους για να το καταστρέψουν.

 Έτσι και τώρα καρφί στο μάτι τους απετέλεσαν οι μαρτυρίες του φωτογραφικού υλικού των κατοίκων και φίλων της Πειραϊκής και η αποδοχή που είχε η έκθεση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της παραλίας.

 Τις μεταμεσονύκτιες ώρες, εξαφάνισαν όλο το φωτογραφικό υλικό αυτή τη φορά χωρίς βία. Επιχείρηση «καθαρά χέρια». Πάντα στο σκοτάδι, πάντα κλέφτες, παντού και πάντα γνωστοί άγνωστοι της τρομοκρατίας και του οργανωμένου συμφέροντος. 

Γνωριζόμαστε πλέον καλά. Ο Πειραϊκός λαός, τους κατονομάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ αυτοί παριστάνουν τους ανίδεους. 


Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή στις 7 μ.μ. στην προβολή των βίντεο και των φωτογραφιών μας. 

Πάντα στο φώς, πάντα παρόντες μαρτυρούμε το έγκλημά τους και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τον τόπο μας! 


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!


Τους «μπήκε στο μάτι» και την κατέστρεψαν, την έκθεση των φωτογραφιών που έκανε το Παρατηρητήριο Κατοίκων και Φίλων της Πειραϊκής και διέδιδε την αντίθεση του στο περιβαλλοντικό έγκλημα της δημιουργίας προβλήτα στην Πειραϊκή.

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους υπεύθυνους του διαρκώς πολιτιστικά υποβαθμισμένου Πειραιά, παρά να καταστρέφουν εκθέσεις φωτογραφίας για να προάγουν εν μέσω Κλιματικής Κρίσης, την ρύπανση των –αποτυχημένων λόγω Covid-κρουαζιεροπλοίων! Τρίζουν τα κόκαλα του Θεμιστοκλή όπου μπροστά στον τάφο του θα ανεγερθεί προβλήτα-μνημείο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής υποβάθμισης!
Απόκρυψη αρχικού μηνύματος

Οι βανδαλισμοί δεν μας κάμπτουν! Συνεχίζουμε καλώντας τους κατοίκους όλου του Πειραιά να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας!

Συνεχίζουμε –τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας-με προβολή βίντεο των κατοίκων και φίλων της Πειραϊκής που καταγράφουν την κακοποίηση της θάλασσας όλο αυτό το 6μηνο ενώ θα ακουστεί για πρώτη φορά το έργο της μουσικοσυνθέτριας   Τάνιας  Ζογκόκη,  καθηγήτρια μουσικής. Αυτήν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον Σταυρό στις 7 το απόγευμα  σας καλούμε να είμαστε όλοι και όλες μαζί και σε αυτήν και στις επόμενες εκδηλώσεις μας για να αποτρέψουμε το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα της δημιουργίας προβλήτα στην Πειραϊκή από την ΟΛΠ-COSCO!

Για την Πειραϊκή και τον Πειραιά, για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, αφού δεν μπορούν οι αρμόδιοι θα μπορέσουμε εμείς!

Παρατηρητήριο Κατοίκων και Φίλων της Πειραϊκής
 πρόγραμμα 27/9 2020
Τανιας  Ζογκόκη, καθηγήτρια μουσικής, μουσικοσυνθέτρια
1) Τα σπίτια και τα τείχη μας (τραγούδι, από τη θεατρική παράσταση εντός των τειχών)
2) θέμα και παραλλαγές (για πιάνο)
3) πέντε εύκολα παιδικά κομμάτια. 
α) menuett
β)  συνάντηση
γ) βήματα στο σκοτάδι
δ) ταξίδι στο όνειρο
ε) ελπίδα
 solo violin ή solo flute
 Quartet εγχόρδων

 Τα έργα της. εκτελούν οι μουσικοί Γιώργος Δαρμής και Νικολέτα Γιαμά.