Latest News

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς μία συσκευή κατάφερε να ρίχνει καθημερινά το ίντερνετ σε ένα χωριό για 18 μήνες

Το μυστήριο γιατί ένα ολόκληρο χωριό έμενε χωρίς ίντερνετ κάθε πρωί στις 7 λύθηκε όταν τεχνικοί ανακάλυψαν πως υπαίτια ήταν μια ...
παλιά τηλεόραση.  

   Ένας κάτοικος του Αμπερχόουζαν, στην κομητεία Πόουις της κεντρικής Ουαλίας δεν είχε ιδέα πως η παλιά συσκευή εξέπεμπε ένα σήμα, το οποίο μπορούσε να επηρεάσει το ίντερνετ ολόκληρου του χωριού.  

 Οι τεχνικοί προσπαθούσαν επί 18 μήνες με νέα καλώδια και μετρητές να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος, ώσπου με μια συσκευή ανάλυσης φάσματος εντόπισαν τον «ένοχο». 

  Τρομαγμένος από τις συνέπειες που προκαλούσε η λειτουργία της τηλεόρασης ο ιδιοκτήτης της την έσβησε αμέσως και υποσχέθηκε να μην την ξανανάψει ποτέ, υπό τον όρο να μη μαθευτεί το όνομά του.   

Ο ιδιοκτήτης της τηλεόρασης άναβε την συσκευή κάθε πρωί στις 7 με αποτέλεσμα αυτή να εκπέμπει έναν υπέρηχο ο οποίος προκαλούσε τέτοια ηλεκτρική παρεμβολή στο σήμα του ευρυζωνικού Ιντερνετ ώστε διέκοπτε τη σύνδεση σε όλο το χωριό.  

 Από τότε που υποσχέθηκε να μην την χρησιμοποιήσει ξανά, η σύνδεση ίντερνετ στο χωριό δεν εμφάνισε ξανά πρόβλημα, διαβεβαίωσε η εταιρία πάροχος.