Latest News

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Η τηλε-συνεδρίαση της συμφοράς στο Δήμο Πειραιά - Γύρισε 15 χρόνια πίσω το Δημοτικό Συμβούλιο!


Με τηλεδιάσκεψη έγινε και η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να ενημερωθούν για όσα αποφασίζονται για την ...

πόλη τους.

Με το πρόσχημα της αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊου ο Δήμος Πειραιά έχει γυρίσει σχεδόν 15 χρόνια πίσω, καθώς εδώ και έξι μήνες  οι αρμόδιοι δεν έχουν μπορέσει ή για την ακρίβεια δεν θέλουν να βρουν ένα τρόπο να μεταδίδεται δημόσια 
μέσω web TV η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης . 

Το θέμα μαθαίνουμε πως τέθηκε με το καλημέρα στην έναρξη της συνεδριασης από το συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους», ο οποίος ζήτησε να προγραμματιστούν πλέον δημόσιες διαδικτυακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, κοινοτικών συμβούλων, δημοσιογράφων και πολιτών για συγκεκριμένα θέματα. 

(σ.σ. Ακόμη και στους διαπιστευμένους συντάκτες δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στην παρακολούθηση των συνεδριάσεων. Αν και ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να στέλνει ανακοίνωση που ξεκινά με την επική φράση ">"Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη Συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει διά τηλεδιάσκεψης..."
με τα θέματα της ημερήσιας διαταξης των τελευταίων συνεδριάσεων, χωρίς  ωτσόσο να τους γνωστοποιεί τον σύνδεσμο ή έστω να τους ενημερώνει για τη διαδικασία ν' αποκτήσουν πρόσβαση  στην παρακολούθηση των τηλεδιασκέψεων...) 

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να διερευνήσει άμεσα αυτή τη δυνατότητα, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει χθες καθώς δεν νοείται εν έτη 2020 να μην μπορούν να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερώνονται οι δημότες του Πειραιά.


@ Πάντως φαίνεται πως τους τελευταίους έξι μήνες είναι σαν μόνοι τους να τα λένε και μόνοι τους τα ακούνε, αν και αυτό παίζεται γιατί  στην τελευταια συνεδρίαση μάθαμε πως τουλάχιστον τρεις δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από τη τηλεδιάσκεψη μετά από σχεδόν μία ώρα που προσπαθούσαν ν' ακούσουν, αλλά δεν μπορούσαν!
Μιλάμε για την τηλεσυνεδρίαση της συμφοράς στο Δήμο Πειραιά...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Δήμος Πειραιά: Όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έμαθαν τίποτα οι Πειραιώτες!