Latest News

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – «Οι πλούσιοι έχτισαν βίλες και κινδυνεύουν τα παιδιά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάτι 2018, Εύβοια 2020. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αιτία της ανείπωτης τραγωδίας; 
Η τραγική ολιγωρία του κράτους και οι παράνομες βίλες των πλουσίων.
Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τον απολογισμό που αφήνει η φονική κακοκαιρία με τον κωδικό «Θάλεια» στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας
Ωστόσο, οι αντιδράσεις των κατοίκων, που έβλεπαν για ώρες τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, φανερώνουν τον πραγματικό υπαίτιο της τραγωδίας.
«Αν πάθουν τίποτα τα παιδιά μου θα τους ρίξω μπουρλότο» αναφερόμενη στους πλούσιους ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής.
«Πνιγόμαστε, τα παιδιά μας πνιγόμαστε» φωνάζει με όση δύναμη της έχει απομείνει μία γυναίκα που βλέπει τα παιδιά της να βρίσκονται στον τρίτο όροφο του σπιτιού και εκείνη να μην μπορεί να πλησιάσει.
«Το κράτος να γκρεμίσει τις βίλες των πλουσίων που έχουν κλείσει το ποτάμι. Έκλεισαν το ποτάμι και πλημμυρίσαμε εμείς εδώ. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας.  Είναι στον τρίτο όροφο το σπίτι μας και έχει πλημμυρίσει μέχρι πάνω. Δεν μπορεί να πλησιάσει τίποτα.» λέει στην κάμερα τους Star Κεντρικής Ελλάδας η γυναίκα.χοντες» που με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης δεν σκέφτονται τις ανθρώπινες ζωές παρά μόνο το πώς θα αποκτήσει η βίλα τους καλύτερη θέα.
Όπως στο Μάτι, έτσι και στην Εύβοια. Δεν υπολόγισαν τίποτα και έκλεισαν όλους τους δρόμους.
Άραγε η κυβέρνηση θα βρει το σθένος να ζητήσει έμπρακτη συγγνώμη; Θα βρει το σθένος να τα βάλει με όσους κατέχουν τις «βίλες θανάτου» στην περιοχή; Και επιτέλους, θα βρεθεί κάποιος αρμόδιος που θα ακούσει έστω και μία φορά τον απλό λαό;