Latest News

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Απαγωγή μαθήτριας: Τεστ DNA στην 33χρονη - Στο «μικροσκόπιο» ο κατεστραμμένος υπολογιστής

Η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να ανακτήσει δεδομένα από τον κατεστραμμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα της 33χρονης που απήγαγε 10χρονη μαθήτρια...
στη Θεσσαλονίκη.  

  Η κατηγορούμενη υπεβλήθη σε τεστ DNA και παραμένει προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Θηβών. Παρότι κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμό, πορνογραφία ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, επιμένει πως «ήθελε μόνο να φροντίσει το παιδί».    

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τα τεστ DNA στα οποία υποβλήθηκαν τόσο η 33χρονη όσο και το ανήλικο θύμα της, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί πράξεις αξιόποινες σχετικά με τη γενετήσια ελευθερία της 10χρονης.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, εκτιμάται πως η γυναίκα δεν ήταν ικανή να δράσει μόνη της και πλέον αναζητούνται πιθανοί συνεργοί.    

Στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται ένας αγώνας με τον χρόνο για να ανακτηθούν τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησε η 33χρονη και τον υπολογιστή που επιχείρησε να καταστρέψει ολοσχερώς λίγο πριν από τη σύλληψή της.  

 Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, έγινε δεκτό το αίτημα της άρσης του απορρήτου και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο. 

Οι συνομιλίες από το κρίσιμο 48ωρο της ομηρίας ενδέχεται να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στους πιθανούς συνεργούς της 33χρονης που ερευνούν το σενάριο του κυκλώματος πορνογραφίας.   

 Άλλωστε η 10χρονη φέρεται να έχει περιγράψει με πάσα λεπτομέρειας στους αστυνομικούς τα πρόσωπα που είδε στη οθόνη του υπολογιστή.    

Στην κατοχή της κατηγορούμενης βρέθηκε ανεξήγητα μεγάλο χρηματικό ποσό, και η μνήμη της 10χρονης φαίνεται πως συμπληρώνει αρκετά κενά καθώς, παρά τις ναρκωτικές και ηρεμιστικές ουσίες που της χορηγήθηκαν όσο βρισκόταν σε ομηρία.   

Οι συνομιλίες 

  «Μπήκαμε σε ένα ταξί. Κάποιος την πήρε τηλέφωνο και η Ειρήνη μιλούσε στα ξένα. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Στο τηλέφωνο έγραφε απόρρητο. Το είδα γιατί καθόταν μπροστά, δίπλα στον οδηγό και εγώ καθόμουν ανάμεσα στα καθίσματα και είδα στο τηλέφωνο που χτύπησε και έγραφε απόρρητο», κατέθεσε η 10χρονη.  

 «Όταν μπήκαμε στο διαμέρισμα μού είπε ότι θα κάνουμε μπάνιο, αλλά χτύπησε το τηλέφωνο της και μιλούσε μάλλον με γυναίκα. Δε μπορούσα να καταλάβω αν ήταν γυναίκα ή άντρας, γιατί μιλούσε σαν γυναίκα, αλλά ήταν πολύ χοντρή η φωνή. Είπε η γυναίκα στο τηλέφωνο, στην Ειρήνη, ότι θα στείλει κάποιον να της δώσει μία επιταγή, νομίζω είπε εκείνο το χαρτί που το δίνεις και παίρνεις χρήματα και να πάει να την "εκπληρώσει". Η Ειρήνη απάντησε "τόσα πολλά λεφτά ...;"» φέρεται να είπε η μικρή μαθήτρια.  

 «Τη ρώτησα γιατί ήρθε και με πήρε από τη μαμά μου και μου είπε: "Για να πληρώσω με το ίδιο νόμισμα. Θέλω κάπου να ξεσπάσω". Μετά άρχισε να βρίζει και να λέει γ*** τη μάνα σου, είμαι πολύ χαζή που σε πήρα και θα αποκαλυφθώ», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου (ημέρα Πέμπτη) και βρέθηκε να παραπαίει χωρίς αίσθηση του χρόνου, δύο ημέρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου.  

 Την είχε βάψει με καλλυντικά  

 Το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι όσο κοιμόταν, άκουγε φλας και είχε την αίσθηση ότι το φωτογραφίζουν. Όταν το κορίτσι βρέθηκε, είπε στους αστυνομικούς, ότι η 33χρονη γυναίκα που την άρπαξε φεύγοντας από το σχολείο της, την είχε βάψει με καλλυντικά. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης είχε ισχυριστεί πως η πελάτισσά του είχε απλώς κάνει μπάνιο το κορίτσι επειδή δήθεν ήταν «βρώμικο».  

 Η κατάθεση της ανήλικης ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και έγιναν πολλές παύσεις για να ηρεμίσει. Περιέγραψε με λεπτομέρειες ακόμα και βίντεο-κλήση με έναν άνδρα.

 «Η Ειρήνη μίλησε στην τηλεόραση. Μέσα από την τηλεόραση ήταν σαν κάμερα και έβλεπες και μιλούσες. Βίντεο-κλήση δηλαδή. Ήταν ένας μαύρος σαν αυτούς που πουλάνε βραχιόλια για το χέρι [...] Εγώ δε φαινόμουν στην τηλεόραση. Είδα και τα ονόματα που είχαν Μ..., από κάτω έγραφε Α... και μετά έγραφε Φ... Μιλούσαν στα αγγλικά», φέρεται να κατέθεσε η 10χρονη.  

 Το τηλεφώνημα από επιχειρηματία στον Κούγια  

 Πρόσφατα ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της πρότασης για εξωδικαστικό συμβιβασμό και σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από επιχειρηματία, μόλις μία ώρα μετά την επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο της κατηγορούμενης Βασίλη Νουλέζα για αποζημίωση.   Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Νουλέζα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου είχε πει «στον αέρα» ότι κατεβαίνει στην Αθήνα για να προτείνει στην πλευρά συμβιβασμό, κάτι που προβλέπεται από τον νόμο. «Εκτός του ότι το παραδέχεται ο ίδιος, αμέσως μετά το τηλέφωνο που μου έκανε, με πήρε επιχειρηματίας για να μου συστήσει και να συναντηθώ και να συμφωνήσω», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της».   «Όταν του έστειλα μήνυμα του κυρίου συναδέλφου, γιατί μου τηλεφώνησε το πρόσωπο αυτό, δεν μου απάντησε επί μέρες και, μετά από μέρες, το ξανασκέφτηκε φαίνεται και μου είπε «μάλλον αφ εαυτού» - ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επικοινώνησε μαζί μου με δική του πρωτοβουλία. Δηλαδή το επιβεβαίωσε ο συνάδελφος ότι μου τηλεφώνησε τρίτο πρόσωπο και όταν τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο πρόσωπο να γνώριζε ότι επικοινώνησε μαζί μου ο δικηγόρος της άλλης πλευράς και ότι θα μου πρότεινε και χρήματα. Εκεί δεν μου απάντησε τίποτα.»   «Δεν μπορώ να τον αποτρέψω να μου προτείνει οτιδήποτε ο συνάδελφος αλλά και εγώ δεν συναντήθηκα ποτέ μαζί του του. Του έστειλα μήνυμα ότι αυτή η υπόθεση δεν επιδέχεται εξωδικαστικού συμβιβασμού και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Όσο για το ύψος του συμβιβασμού, ο κ. Κούγιας είπε πως δεν έμαθε ποτέ το προτεινόμενο ποσό αφού η συνάντηση δεν έγινε.   Νουλέζας: Συναντήθηκα για άλλον λόγο με τον επιχειρηματία   Επιχειρώντας να δώσει απάντηση, ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης είπε πως ήθελε απλώς να του μεταφέρει τις καλές προθέσεις της πελάτισσάς του. «Του είπα (σ.σ του Αλέξη Κούγια) σε ό,τι αφορά την πελάτισσά μου ότι έχει γίνει μια πρόταση και έχω την εξουσιοδότηση να σου μεταφέρω ότι θα κάνει τα καλύτερα. Δεν του είπα ότι θέλω εξωδικαστικά να συμβιβαστούμε, ότι κομίζω οικονομική πρόταση, αποζημίωση και λοιπά. Τέτοια ορολογία, φρασεολογία δεν υπήρξε».   «Δεν είχα να του κάνω συγκεκριμένη πρόταση. Θα του μετέφερα τις καλές προθέσεις της πελάτισσάς μου. Ο κ. Κούγιας δεν απαντά ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Δεν του τηλεφωνώ γιατί έχω και μία επιφύλαξη για το πως θα ενεργήσει και αν είναι άτομο που μπορώ να το εμπιστευτώ. Γιατί οι δικηγόροι μιλάνε πολλές φορές για μία υπόθεση με ποινικό και ηθικό σκέλος. Συναντιέμαι εγώ για άλλο λόγο στη λεωφόρο Συγγρού με έναν επιχειρηματία ο οποίος στο άκουσμα ότι εγώ μπορώ να συναντηθώ μου είπε «είναι φίλος μου και μπορεί να επικοινωνήσω».   Κατά τον ίδιο, επρόκειτο για μια προσωπική, ανεπίσημη κουβέντα με τον Αλέξη Κούγια με τον οποίο γνωρίζονται 15 χρόνια και άφησε αιχμές πως ο κ. Κούγιας έσπευσε να τη δημοσιοποιήσει για λόγους δημοσιότητας.   

Φιλοξενία σε ίδρυμα  

 Η 10χρονη όσο και ο 6χρονος αδελφός της οδηγήθηκαν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. 

Ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε πως η απόφαση αυτή για τη μεταφορά της 10χρονης ελήφθη κατ' εξαίρεση όσων προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αντί να επιστρέψει στην οικογένειά της.   

Σε ερώτηση για το αν η μεταφορά και του 6χρονου αδελφού της σε δομή μπορεί να σημαίνει κάτι για την οικογένεια, ο κ. Κούγιας απάντησε πως πως «η μία εκδοχή είναι αυτή. Πιθανότατα υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Επειδή η 10χρονη με τον αδελφούλη της είναι συνδεδεμένοι, για να γίνει μια φυσιολογική μετάβαση και να μην γίνει απότομα, δεν γνωρίζω πώς έχουν επιλέξει να επαναφέρουν το κορίτσι σε μια φυσιολογικότητα».  

 Ο κ. Κούγιας τόνισε, παράλληλα, πως εκείνο που προέχει είναι να μιλήσει η 10χρονη και πως όσον αφορά στην πιθανότητα εμπλοκής της οικογένειας στην αρπαγή, αυτή η εκδοχή εξετάστηκε μεν αλλά έχει αποκλειστεί.