Latest News

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Μπάχαλο με ψήφισμα για την Αγιά Σοφιά στον Πειραιά - Μήπως νομίζουν πως χαράζουν εξωτερική πολιτική;


Μπάχαλο φαίνεται πως έγιναν για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με αφορμή ένα ψήφισμα για ...
την Αγιά Σοφία.

Ο καβγάς ξεκίνησε για το αν έπρεπε ή όχι να περιλαμβάνει την πρόταση: "Το Δ.Σ Πειραιά ενώνει τη φωνή του με τον Δημοκρατικό κόσμο της Τουρκίας, που εναντιώνεται στις επιδιώξεις του Τ.Ερντογάν."!!!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο συνδυασμός "Πειραιάς για όλους" που διαμαρτύρεται γιατί η πλειοψηφία Μώραλη-Βλαχάκου στον Πειραιά, αφαίρεσε την συγκεριμένη πρόταση, καταγγέλλοντας:
"Η πλευρά Μώραλη διάλεξε παρέα αλλάζοντας το ψήφισμα, σβήνοντας τον δημοκρατικό κόσμο της Τουρκίας, ο οποίος σήμερα -με κορυφαίο τον νομπελίστα Ορχάν Παμούκ και τους αρχαιολόγους της Κωνσταντινούπολης- υψώνει τη φωνή του εναντίον του Ερντογάν και της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Ο συνδυασμός Μώραλη του non politica στα κρίσιμα διαλέγει πολιτική με μεγάλη ευκολία. Τώρα διάλεξε αυτούς τους "τουρκοφάγους" που χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά μάς ενημέρωσαν πως "δεν υπάρχουν δημοκρατικοί Τούρκοι!". 
Αυτός είναι ο "μένουμε Ευρώπη" εκσυγχρονιστής δήμαρχος Πειραιά που δηλώνει ότι εξελέγη με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.
 Να τον χαίρεστε κύριοι".

@Δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται μαλλιά κουβάρια για ένα ψήφισμα, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το Μακεδονικό. 
Αναρωτιέται κανείς μήπως στο Δήμο Πειραιά νομίζουν πως με τα ψηφίσματα χαράζουν την εξωτερική πολιτικής της χώρας; 

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για την ιστορία, το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, είναι το εξής:
"Το Δ.Σ Πειραιά καταδικάζει την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει το Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την Παγκόσμια ειρήνη.
Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση της μετατροπής της από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, υπηρετεί ξεκάθαρα το μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος της γειτονικής μας χώρας. .

Το Δ.Σ Πειραιά ενώνει τη φωνή του με τον Δημοκρατικό κόσμο της Τουρκίας που εναντιώνεται στις επιδιώξεις του Τ.Ερντογάν.

Το Δ.Σ Πειραιά καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και τα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως πολιτιστικού μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς."