Latest News

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση: Ο κορωνοϊός απειλεί την υγεία και την εργασία - Ενας στους τέσσερις φοβάται απολύσεις

Οι πολίτες νιώθουν ότι ο κορωνοϊός απειλεί τόσο την υγεία τους όσο και τη θέση τους στην αγορά εργασίας...
σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Alpha.  

  Όσον αφορά την οικονομία, το 52,2% των πολιτών θεωρεί ότι ευθύνεται για την ύφεση η πανδημία του κορωνοϊού, με το 16,8% να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 14,5% στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 5.6% θεωρεί «πολύ πιθανό» ότι θα χάσει τη δουλειά του και το 20,8% «αρκετά πιθανό». Πρόκειται για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.   

«Αν κάνουμε αναγωγή σε αυτά τα νούμερα "φοβάμαι πολύ ότι θα χάσω τη δουλειά μου" είναι 100.000 μισθωτοί», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μarc Θωμάς Γεράκης.   

 Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, το 29% απάντησε πως τα αξιολογεί θετικά, το 26,1% μάλλον θετικά, το 27,7% αρνητικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά.       «Κοινή γραμμή» στα εθνικά θέματα   

 Όπως προκύπτει επίσης από την έρευνα, σχεδόν ομόφωνο (85,8%) είναι το αίτημα για κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα. Άλλωστε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες υπάρχει ανησυχία για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.         

«Πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ» οι καταγγελίες για τον Νίκο Παππά 

   Ρωγμές ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι υποθέσεις Μιωνή και Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά έχουν αφήσει τον αντίκτυπο τους στο κόμμα, το 45,8% απάντησε θετικά, το 19,1% αρνητικά, το 11,4% μάλλον ναι και το 5,5% μάλλον όχι.   Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.