Latest News

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη 59χρονος - Μόλις είχε αποσωληνωθεί - Στους 204 οι νεκροί

«Έφυγε» από τη ζωή αργά το βράδυ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 59χρονος ασθενής με...
Covid-19.

O άτυχος άνδρας ήταν διασωληνωμένος από τις 4 Ιουλίου και είχε αποσωληνωθεί κατά τη διάρκεια της μέρας.
Δεν είναι γνωστό εάν είχε υποκείμενα νοσήματα.
Πρόκειται για τον 204ο νεκρό από κορωνοϊό στη χώρα μας.

Γώγος: Και άλλα μέτρα στο τραπέζι αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

Για τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν αν συνεχίσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην χώρα καθώς και τον λόγο που δεν αυξήθηκε η πληρότητα στα πλοία μίλησε το πρωί της Παρασκευής  ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
Όπως τόνισε ο Χ. Γώγος τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να γίνουν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα μαζεύονται στους διάφορους χώρους (πχ να μην υπάρχει η ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των  ανθρώπων σε ένα σουπερ μάρκετ ή σε μπαρ ή καφετερίες κέντρα διασκέδασης κλπ).
«Επομένως αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω πχ από 50 ή 100 άτομα. Οι μάσκες  είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown δηλαδή σταματάνε την μετάδοση είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι».  

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων είπε πως «αυτή η εποχή είναι των νέων και δεν μπορούν να περιοριστούν, γι αυτό αυτοί οι νέοι είναι που έχουν την κοινωνική ευθύνη ώστε να συμμορφωθούν γιατί είναι αυτοί που μπορούν να διασπείρουν την νόσο» ενώ τόνισε πως  «η ανάγκη της μάσκας έρχεται να καλύψει την αδυναμία τήρησης των αποστάσεων που είναι ο ιδανικός τρόπος προφύλαξης από τον κορωνοιο».