Latest News

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Διαφορετικά πρόσωπα η ηθική αυτουργός και η εκτελέστρια

Το ενδεχόμενο να είναι άλλη η ηθική αυτουργός και άλλη η εκτελέστρια της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα... ενισχύεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Από τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές αλλά και από τις δηλώσεις του δικηγόρου της άτυχης Ιωάννας ο επαγγελματισμός από τη μία πλευρά της δράστιδος, αλλά και η μη αναγνώριση του προσώπου της από το θύμα συντείνουν στο να πρόκειται για “επαγγελματία” που εκτέλεσε εντολές άλλου προσώπου.
Σε δηλώσεις  του το βράδυ της Τρίτης στον ANT1, ο  Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης, μίλησε για την σοβαρή πιθανότητα να υπάρχει ένας ηθικός κι ένας φυσικός αυτουργός της επίθεσης: «Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να υπάρχει φυσικός αυτουργός και ηθικός αυτουργός. Από την πρώτη στιγμή η Ιωάννα είπε ότι δεν γνώριζε το άτομο που της έκανε την επίθεση. Θεωρώ ότι παρά την προστατευτική μάσκα (που φορούσε η δράστις) εάν την είχε ξαναδεί, ενδεχομένως να πήγαινε κάπου πιο εύκολα το μυαλό της. Άρα θεωρώ και εγώ ότι δεν πρέπει να την είχε ξαναδεί.»
Πάντως δήλωσε πως δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς όπως είπε και από την εμπειρία του αργά ή γρήγορα η Αστυνομία πάντα εξιχνιάζει τα “εγκλήματα”.

Επιπλέον τα συμπεράσματα από όλα τα στοιχεία που έχουν οι αναλυτές καταλήγουν στα εξής για το προφίλ της δράστιδος:

-Προμηθεύτηκε βιτριόλι που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
-Είχε πλήρη γνώση του χώρου εργασίας, της ώρας άφιξης της 34χρονης, και των καμερών που πιθανώς κατέγραφαν.
-Ο τρόπος που έφτασε στη σημείο αλλά και η διαφυγή της δείχνουν πως είχε “μελετήσει” τις κάμερες.
-Πιθανώς οι όποιες επικοινωνίες έγιναν από κοντινό καρτοτηλέφωνο. Υπάρχει συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο  κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνητών.
-Ίσως πρόκειται για “επαγγελματία” που έχει ξανακάνει τέτοιου είδους ενέργειες.
Έτσι οι έρευνες δεν στρέφονται μόνο στον κύκλο της Ιωάννας και στις γυναίκες που πιθανόν γνώριζε, αλλά και σε γυναίκες με προφίλ παραβατικότητας που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν.
Ο επαγγελματισμός αυτής της πράξης και ο τρόπος που η δράστις έφυγε χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της δείχνουν επαγγελματία και τελικά ίσως να είναι δύο διαφορετικές γυναίκες που έκαναν το έγκλημα. Η μία ως ηθική αυτουργός και η δεύτερη ως εκτελεστικό όργανο.