Latest News

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα ανάλογα με τον παρτενέρ

Μερικές φορές είναι ευχάριστα, μερικές φορές τρομακτικά, αλλά η αλήθεια είναι πως τα σεξουαλικά όνειρα είναι κάτι που σχεδόν όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή...
στη ζωή μας.

 Υπάρχουν όμως πολλά διαφορετικά είδη σεξουαλικών ονείρων, τα οποία η ψυχολόγος Lauri Loewenberg εξηγεί πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα.
 Και όχι, το ότι είδες τον πρώην σου στον ύπνο σου χθες βράδυ δε σημαίνει πως πρέπει να του στείλεις μήνυμα.

Με τον πρώην σου ή τον πρώτο σου έρωτα

Μην ανησυχείς, δε σημαίνει ότι κατά βάθος είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και ότι θα έπρεπε να χωρίσεις τον νυν σύντροφο σου για να ζήσεις την απόλυτη αγάπη. Η Loewenberg λέει ότι τα σεξουαλικά όνειρα που περιλαμβάνουν έναν πρώην, ειδικά τον πρώτο σου έρωτα, είναι και τα πιο κοινά.

“Αν έχει περάσει καιρός από τότε που ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρχε στη ζωή σου, δεν έχει να κάνει με αυτόν, αλλά με αυτό που αντιπροσωπεύει: την πρώτη αγάπη, το πάθος, τον ενθουσιασμό, τον πόθο”. Η Lauri εξηγεί ότι ο πρώτος μας έρωτας μας θυμίζει μια εποχή κατά την οποία αισθανόμασταν ζωντανοί και όλα ήταν έντονα, οπότε είναι πολύ πιθανό το υποσυνείδητο σου να σου λέει ότι πρέπει να επαναφέρεις τον ενθουσιασμό στη ζωή σου.


Με έναν άγνωστο χωρίς πρόσωπο

Σύμφωνα με την Loewenberg, πρόκειται για το δεύτερο πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο. “Δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που σε περιμένει, αλλά έχει να κάνει με εσένα. Ο μυστηριώδης εραστής συμβολίζει μια πλευρά του εαυτού σου που προσπαθείς να γνωρίσεις και να χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου. Ίσως χρειάζεται να είσαι πιο επιτακτική και κατηγορηματική στην καθημερινή σου ζωή.

Με ένα φίλο σου

Σε περίπτωση που δεις στον ύπνο σου πως κάνεις σεξ με ένα φίλο για τον οποίο δεν αισθάνεσαι καμία ερωτική έλξη, διάλεξε τα τρία πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν τον σκέφτεσαι και δες αν κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά θα ήταν ωφέλιμα για εσένα αν τα εφάρμοζες στη ζωή σου.

Με έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου

Ακόμα κι αν είσαι μια straight γυναίκα που δεν έλκεται συνήθως από άλλες γυναίκες, τα όνειρα με άτομα του ίδιου φύλου είναι κάτι πολύ κοινό, όπως λέει η Loewenberg.”Θυμήσου ότι δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το ίδιο το άτομο αλλά το τι αντιπροσωπεύει”. Σκέψου τα χαρακτηριστικά που έχει η συγκεκριμένη γυναίκα. Είναι δυνατή, ευγενική, αστεία και χαρίζει θετική ενέργεια παντού γύρω της; Μάλλον σημαίνει ότι θαυμάζεις τα συγκεκριμένα στοιχεία αυτής της γυναίκας και θα ήθελες να τα έχεις και εσύ.

Με έναν διάσημο

Το συγκεκριμένο όνειρο συνήθως σημαίνει ένα από εξής πράγματα: Είτε θεωρείς το συγκεκριμένο celebrity πάρα πολύ ωραίο και το σεξ μαζί του είναι η απόλυτη φαντασίωση σου, είτε επιζητάς κάποιο από τα χαρακτηριστικά που έχει.

Με κάποιον που μισείς

Το θυμωμένο σεξ μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά το σεξ στον ύπνο σου με κάποιον που πραγματικά δεν αντέχεις μπορεί να φαίνεται άδικο και φριχτό. “Μπορεί το υποσυνείδητο σου να προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να έρθεις πιο κοντά με αυτό το άτομο για να είσαι καλύτερα με τον εαυτό σου. Δεν είναι καλό να κουβαλάς τόσο μίσος μέσα σου”, λέει η Loewenberg.

Από την άλλη, μπορεί να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο διαθέτει ένα χαρακτηριστικό, ένα ταλέντο ή ένα χάρισμα που θα ήθελες να έχεις εσύ η ίδια.

Σε δημόσιο χώρο

“Στα όνειρα, οι τοποθεσίες συμβολίζουν σημαντικά μέρη της ζωής σου: τη ζωή σου στο σπίτι, στη δουλειά, την ερωτική σου ζωή και τον κοινωνικό σου κύκλο. Ο δημόσιος χώρος συμβολίζει ένα μέρος της ζωής σου που όλοι γνωρίζουν”, λέει η Loewenberg.

Αν, για παράδειγμα, κάνεις σεξ στο γραφείο μπροστά σε κόσμο, ίσως σημαίνει ότι η επαγγελματική σου ζωή έχει επικρατήσει στις πρόσφατες συζητήσεις σου ή ότι η δουλειά απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος των σκέψεων σου.

Στο πατρικό σου

Η Loewenberg υποστηρίζει ότι δεν έχει τόσο να κάνει το μέρος αυτό καθαυτό, αλλά με το ποια και πώς ήσουν όταν έμενες εκεί. “Αναρωτήσου το τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο και σε κάνει να αισθάνεσαι και πάλι παιδί. Μήπως χρειάζεσαι τη μητέρα σου για οικονομική ή ψυχολογική υποστήριξη; Ή απλώς φέρεσαι παιδικά τώρα τελευταία;”

Το ίδιο ισχύει για τα όνειρα στα οποία βλέπεις πως κάνεις σεξ σε μέρη που έμενες παλιά, όπως η φοιτητική σου εστία. Τι συνέβαινε τότε και πώς ήταν ο χαρακτήρας σου; Σύγκρινε τον παλιό με τον τωρινό σου εαυτό και ίσως καταλάβεις πως κρατάς ακόμα μέσα σου κάτι από το παρελθόν το οποίο θέλεις να αποβάλεις ή να ξεχάσεις.

Είσαι έγκυος

Μπορεί να μην είναι ακριβώς σεξουαλικό όνειρο, αλλά είναι σίγουρα κάτι που προκύπτει από το σεξ. Η Loewenberg υποστηρίζει ότι αν δεις ότι είσαι έγκυος αλλά δεν είναι κάτι που προσπαθείς στην πραγματικότητα, “σημαίνει κάτι για τη ζωή σου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη”. Ίσως έχεις ένα project πάνω στο οποίο δουλεύεις αυτήν την περίοδο ή υπάρχει κάτι στο σχολείο, τη σχολή ή τη δουλειά που σε απασχολεί και ίσως σε αγχώνει.