Latest News

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ποια είναι η πραγματικότητα στην αγορά του Πειραιά

Θετικό είναι -λέει-το πρόσημο των ιδρύσεων νέων επιχειρήσεων στον Πειραιά...
το πρώτο τετράμηνο του έτους!!!


Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και ακούγεται εξωπραγματικό μετά το λουκέτο στην αγορά λόγω του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα τα στοιχεία του ΕΒΕΠ, το διάστημα 1 Ιανουαρίου 2020 έως 11 Μαΐου 2020, οι εγγραφές επιχειρήσεων ανήλθαν σε 315 έναντι 328 πέρυσι και το ίδιο διάστημα οι διαγραφές, λόγω διακοπής εργασιών, αλλαγής νομικής μορφής ή έδρας, ήταν 103, εκ των οποίων οι 75 ήταν οριστικές λύσεις ή συγχωνεύσεις εταιριών.
“Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, διενεργώντας έναν περιοδικό έλεγχο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων για το πρώτο τετράμηνο του έτους, ανακοινώνει ένα ενθαρρυντικό θετικό πρόσημο ιδρύσεων νέων εταιρειών κατά επιπλέον 212, που μάλιστα, εν μέσω πανδημίας, κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι” όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου.
@ Καλά τα αισιόδοξα μηνύματα δεν λέμε, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά του Πειραιά, μετά το λουκέτο στα μαγαζιά λόγω του κορωνοϊού. 
Ε, να μην τρελαθούμε κιόλας...