Latest News

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Αντιδημοκρατικές Μεθοδεύσεις Στο Δήμο Πειραιά

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στο Δήμο Πειραιά με τον αποκλεισμό από την χθεσινή σύσκεψη για τις εργασίες της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) στην Πειραϊκή...
  καταγγέλλει η "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" σημειώνοντας τα εξής:


"Χθες Δευτέρα 11/5/2020, μια μέρα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πειραϊκή, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά σύσκεψη με τους βουλευτές του Πειραιά σχετικά με τις παράνομες και καταστροφικές για το περιβάλλον εργασίες επέκτασης του προβλήτα κρουαζιέρας που έχει ξεκινήσει ο ΟΛΠ (COSCO) στη θάλασσα της Πειραϊκής. Πήραν μέρος, εκτός από τους βουλευτές, ο Δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Α Κοινότητας και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" κ. Βλαχάκος και "Πειραιάς για όλους" κ. Μπελαβίλας. Δεν κλήθηκαν, δεν γνώριζαν καν για τη σύσκεψη, οι επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Μανωλάκου και της "Ανταρσία στο Λιμάνι" κ. Διαβολάκης. 
Η αιτιολογία του αποκλεισμού, όπως διατυπώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Μώραλη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν "Δεν σας καλέσαμε γιατί εσείς είστε κατά της επένδυσης".
Πρόκειται για πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια, που προσβάλλει τους πολίτες του Πειραιά και το δημοτικό συμβούλιο που με πρόσφατη απόφασή του (έπειτα από πρόταση της ¨Ανταρσία στο Λιμάνι") ζητούσε την αναστολή των εργασιών ως παράνομων και επικίνδυνων για το περιβάλλον. Είναι ενδεικτική για το πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία η δημοτική αρχή του Πειραιά. Στόχος ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης να δικαιώσει την Cosco και μάλιστα χωρίς αντίλογο. Η Δημοτική Αρχή για ακόμη μία φορά παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων που έχουν ξεσηκωθεί με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και προσφυγές.
Εμείς, ως Ανταρσία στο Λιμάνι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το μάστερ πλαν της Cosco, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη ενός παμπειραϊκού κινήματος αντίστασης, που είναι το μόνο που μπορεί να υπερασπίσει αποτελεσματικά τη ζωή και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας".


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο δημοκρατικό ατόπημα στο Δήμο Πειραιά: Έκαναν σύσκεψη και κάλεσαν μόνο όσους ήταν υπέρ!