Latest News

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ερωτηματικά για το μπάζωμα στην Πειραϊκή:Πως είναι δυνατόν να εκτελείται το έργο νομίμως χωρίς μελέτη


Ερωτηματικά για το μπάζωμα στην Πειραϊκή τίθονται σε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που ...
απέστειλε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, με αφορμή την έναρξη εκτέλεσης του έργου επέκτασης του Νοτίου Προβλήτα της κρουαζιέρας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην επιστολή, για το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των απαραίτητων μελετών, καθώς η σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αναβλήθηκε λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ζητά ενημέρωση σχετικά με:
  • Τον κρατικό φορέα που ελέγχει τη νομιμότητα ή όχι της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου,  παρακολουθεί την εκτέλεση, έχει την ευθύνη της εποπτείας για την ύπαρξη ή όχι εγκεκριμένων μελετών, για την  τήρηση ή όχι των περιβαλλοντικών όρων, όπως προκύπτουν από το άρθρο Άρθρο 4.2.α. της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Α.Ε.
  • Πως είναι δυνατόν να εκτελείται το έργο νομίμως και με όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις ενώ δεν έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν έχει κατατεθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως σαφώς προκύπτει από το έγγραφο ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/94413/6038/01.11.2019 της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ, το οποίο απαντά σε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων. 
Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας καταθέτει προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα αναφορικά με την έναρξη εκτέλεσης του έργου Επέκτασης του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας στη θαλάσσια περιοχή της Άκρας Θεμιστοκλέους, στην είσοδο του λιμένα Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ