Latest News

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 120 κρούσματα στο «Ελευθέριο Βενιζέλος» - Το πλοίο "δένει" σε ειδική προβλήτα στον Πειραιά

Σε υγειονομική - βόμβα εξελίσσεται η μεγάλη διασπορά του Covid-19 στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο λιμάνι του Πειραιά, με τους επιβάτες να παραμένουν σε καραντίνα στις...
καμπίνες τους. 

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πάνω από 120 από τους συνολικά 385 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται αρόδο στο λιμάνι του Πειραιά. 

Δηλαδή, ένας στους τρεις επιβαίνοντες στο καράβι -μεταξύ των οποίων και 33 Έλληνες μέλη του πληρώματος- είναι φορέας της νόσου Covid-19.
Πάνω στο πλοίο βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονται σε καραντίνα στις καμπίνες τους.  Δύο που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Πρόκειται για έναν 72χρονο Ελβετό και ένας 34χρονο Ινδονήσιο οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».


Η επίσημη 
Στα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν και στους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

   Όπως κατέδειξαν τα συνολικά αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ λίγο πριν την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης, εντοπίστηκαν 119 θετικά δείγματα, 259 αρνητικά και δύο ακατάλληλα, τα οποία θα επαναληφθούν τις επόμενες ώρες.    

Σήμερα το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.   

 Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου, ο οποίος θα γίνει εντός της ημέρας, σε ειδική προβλήτα με αποκλεισμένη περίμετρο. 
Στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί, εντός των επόμενων ωρών, τέντα προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο, να φορούν την ειδική ενδυμασία και για να πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας.  

 Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικά κατά την εξέτασή τους, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν, σταδιακά τις επόμενες 36 ώρες, σε ξενοδοχεία της Αθήνας.  

  Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά στην υγεία τους και χωρίς συμπτώματα ενώ, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αύριο θα ενημερωθούν λεπτομερώς και οι οικογένειές τους.  Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στον Covid-19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ