Latest News

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Σήμα κινδύνου για το "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Δώστε άδεια να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά

Σήμα κινδύνου για το πλήρωμα του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλου" μετά την εξέλιξη των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ βρίσκεται ανοικτά στη ράδα του Πειραιά, εκπέμπουν...

οι διοικήσεις των σωματειων  ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ζητώντας το καράβι να προσδέσει άμεσα σε χώρο στο λιμάνι της κρουαζιέρας.

Μάλιστα, καταγγέλλουν την στάση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας να αρνηθεί τη συνάντηση και φέρει την πλήρη ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώνεται με την εξάπλωση των κρουσμάτων στο καράβι, ενώ επιδεικτικά έχει αγνοήσει τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού στο κλάδο των ναυτεργατών. 

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση, εκτός από το πρώτο κρούσμα που υπήρξε στο καράβι, χτες ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα από 27 δείγματα, που πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα άτομα, σύνολο 382, που επιβαίνουν στο πλοίο.
(σ.σ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα φέρεται να βρέθηκαν άλλα 20 δείγματα θετικά ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 41 κρούσματα πάνω στο πλοίο)


Στη θέση που βρίσκεται το καράβι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι στην ασφαλή λειτουργία του καραβιού, των μηχανημάτων του, σε περίπτωση που νοσήσουν μέλη του μηχανοστασίου και συνολικά του πληρώματος. 

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, το καράβι να προσδέσει άμεσα στο χώρο της κρουαζιέρας, να διασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας  με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ, να εγκατασταθεί ιατρική μονάδα για την ασφαλή διαμονή και την ασφαλή διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο".

Το καράβι να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.


«Ν. Σαντορινιός: Πρέπει να επιτραπεί στο Ελ. Βενιζέλος να
αγκυροβολήσει στο Λιμάνι του Πειραιά με ασφάλεια»

«Η διαμορφούμενη κατάσταση στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος, σε σχέση με τη σειρά κρουσμάτων που έχουν εντοπισθεί, προκαλεί ανησυχία και απαιτεί άμεσες ενέργειες.
Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας καθώς και οι υγειονομικές
αρχές οφείλουν να πράξουν τα δέοντα, ώστε το πλοίο και το πλήρωμά του, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα αρόδο,
να βρεθεί σύντομα αγκυροβολημένο στο Λιμάνι του Πειραιά, 
με ασφάλεια τόσο για τους επιβαίνοντες, όσο και για τους χρήστες του Λιμένα ανάγκη του ανεφοδιασμού σε καύσιμα και τρόφιμα για την εξασφάλιση της διαβίωσης των ναυτικών, ενώ αποτελεί ηθική υποχρέωση προς αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν την ψυχολογική ασφάλεια της εγγύτητας στη στεριά και της άμεσης πρόσβασης σε δομή υγείας, αν χρειαστεί».