Latest News

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Δήμος Πειραιά: Νέο μπάχαλο για ένα ψήφισμα!


Νέο μπάχαλο επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με αφορμή ένα ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς...
τους πολίτες του Έβρου και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.


Οι τόνοι ανέβηκαν για μια ακόμη φορά στην αίθουσα, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις και προσωπικές αιχμές για τον Πρόεδρο του Δ.Σ., με την κάθε παράταξη να υποστηρίζει διαφορετική άποψη, διχάζοντας ακόμη και συμβούλους από ίδιους συνδυασμούς, όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση με άλλο ψήφισμα.

Το ψήφισμα έφερε η Αντιδήμαρχος Ανδριάνα Ζαρακέλη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία (30 υπέρ, 10 κατά και 1 παρών).

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρέμεινε στην θέση ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να λύνει τα προβλήματα της πόλης και όχι να χαράζει την εξωτερική πολιτικής της χώρας.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" Νικόλαος Βλαχάκος, ο συνδυασμός του οποίου είχε απέχει στο προηγούμενο ψήφισμα, συμφώνησε ότι τα ψηφίσματα θα πρέπει να αφορούν στα προβλήματα της περιοχής, αλλά αυτή τη φορά ψήφισε υπέρ γιατί, όπως είπε, ρπόκειται  ένα εθνικό θέμα. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς για Όλους" Νίκος Μπελαβίλας διαφώνησε με το συγκεκριμένο ψήφισμα και προκάλεσε αντιδράσεις με την επική επιχειρηματολογία του κάνοντας αναφορά για την εκκλησία και τον κορονοϊό!

Στο ίδιο μήκος κύματος η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διαμάντω Μανωλάκου και ο δημοτικός σύμβουλος με την "Αντάρσία στο λιμάνι" Θανάση Διαβολάκης, οι οποίοι  δεν παρέλειψαν να επισημάνουν το ατόπημα του Προέδρου του Δ.Σ. ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε βγάλει δικό του αποτέλεσμα σε ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή.

 Ο δημοτικός σύμβουλος του "Πειραιά σε τάξη" Σταύρος Κοσκωτάς ψήφισε θετικά παρά το γεγονός ότι διαφωνεί με την ανάμειξη πολιτικών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ, όπως είπε, ο συνδυασμός του ετοιμάζει αποστολή με είδη πρώτης ανάγκης για τον Έβρο. 

Θετικά ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής οι οποίοι υποστήριξαν προκλητικά πως καλοσωρίζουν τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που ήρθαν κοντά στις θέσεις τους περί εισβολής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την παράταξη της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης διαχώρισε τη θέση του δηλώνοντας "παρών", καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ανατριχιάζω να ψηφίσω μαζί με την Χρυσή Αυγή.

@ Φαίνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά δεν το έχει και τόσο με τα ψηφίσματα για θέματα που δεν έχουν σχέση με την πόλη, ενώ με την στάση του προεδρείου στα όρια του φάσματος να πατάει το κουμπί του μικροφώνου και να δραπετεύουν... σαχλαμάρες, ειρωνείες και προσωπικές προσβολές επιλεκτικά σε δημοτικούς συμβούλους, δεν θα αργήσει να πάει ...περίπατο η περίφημη συναίνεση που συνηθίζει να λέει ο Δήμαρχος...