Latest News

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ποιος πληρώνει το σκάνδαλο με την πλατεία Πηγάδα


Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό αποφάσισε να προχωρήσει, κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Πειραιά με τους εργολάβους στους οποίους είχε ανατεθεί η ανακατασκευή της Πλατείας Πηγαδας με βιοκλιματικό σχεδιασμό, αλλά δεν...
 έγινε ποτέ. 
Το θέμα ήρθε για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι είτε αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό  συμβιβασμό είτε όχι και πάνε στα δικαστήρια, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν την υπόθεση! 
Στο συμβούλιο μίλησε νομικός που εισηγήθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και έκανε λόγο για απαιτήσεις του εργολάβου με σωρεία προσφυγών, διεδικώντας περί τα 480.000 ευρώ. 
Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο Δήμος Πειραιά δεν θα πληρώσει τον εργολάβο, ο οποίος θα πάρει πίσω τις εγγυητικές που έχουν μπλοκαριστεί όταν κηρύχθηκε έκπτωπτος. 
 Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε,  ανεξαρτήτως του συμβιβασμού, ο Δήμος Πειραιά θα κληθεί κάποια στιγμή να επιστρέψει περί τις 240.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται επιστροφή των χρημάτων σε ρήτρα για τη μη ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος. 
Ο εργολάβος έπρεπε να παραδώσει εντός 16 μηνών, αλλά αποχώρησε με αποπερατωμενο μόλις περί το 10% του έργου. 

@ Το σίγουρο είναι οι δημότες θα πληρώσουν τα λάθη και 
τις παραλείψεις στην διαχείριση της υλοποίησης του έργου 
με την ανάπλαση στην πλατεία Πηγάδα και πρέπει ν' αποδοθούν ευθύνες είτε αφορούν αιρετούς είτε υπηρεσιακούς παράγοντες είτε εργολάβους...