Latest News

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Πόσο κοστίζει ο λογιστής στον ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά


Το ετήσιο κόστος των λογιστικών υπηρεσιών για τις ανάγκες του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά ανέρχεται στο ποσόν των ...


73.780 ευρώ!

Από τα χρήματα αυτά τα 59.500 ευρώ είναι το καθαρό ποσό και τα υπόλοιπα 14.280 ευρώ ο ΦΠΑ. Δηλαδή, ιδιωτικό λογιστικό γραφείο εισπράττει καθαρά περί τις 5.000 ευρώ το μήνα για να υποστηρίζει λογιστικά τον Οργανισμό του Δήμου Πειραιά!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά που ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον "συνοπτικό διαγωνισμό υπηρεσιών  λογιστικής υποστήριξης για τις ανάγκες του ΟΠΑΝ".
(Την απόφαση καταφήφισε ο Παν. Αναστασάκος, ο οποίος είναι φοροτεχνικός στο επάγγελμα, ενώ δήλωσε παρούσα η Β. Μελά από το συνδυασμό "Πειραιάς για όλους")

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλες δύο δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Πειραιά (ΔΗΡΑΠ, ΚΟΔΕΠ) διαθέτουν λογιστικό τμήμα, ενώ απορεί κανείς γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ΟΠΑΝ.
Τη στιγμή, μάλιστα, που το κόστος των λογιστικών υπηρεσιών από εξωτερικό ιδιωτικό γραφείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέο και σίγουρα θα συνέφερε οικονομικά ν' αποσπαστεί δημοτικός υπάλληλος με σχετικές γνώσεις από άλλη υπηρεσία του Δήμου ή τελικά να προσληφθεί μόνιμα λογιστής που μάλλον θα κόστισε λιγότερα χρήματα στα ταμεία του ΟΠΑΝ.

@  Αλήθεια, πόσα λογιστικά γραφεία στον Πειραιά αμοίβονται με 5.000 ευρώ καθαρά το μήνα από ένα και μόνο πελάτη τους; 
Μήπως υπάρχει άλλος λόγος που ο ΟΠΑΝ συνεργάζεται με ιδιωτικό λογιστικό γραφείο;
Μάλλον ότι είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριο δεν έχει σχέση...