Latest News

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

"Άστεγος" ο Συμπαραστάτης του Δημότη στον Πειραιά! -Τέσσερις μήνες δεν του βρήκαν γραφείο στο Δημαρχείο!

Τέσσερις μήνες από την εκλογή του, ο Συμπαραστάτης του Δημότης και της Επιχείρησης στο Δήμο Πειραιά Γιώργος Δαβάκης παρέμενε...
χωρίς στέγη!

Ο Δήμος Πειραιά φαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τις υποδομές (χώρο και προσωπικό), προκειμένου να λειτουργήσει ο νέο θεσμός που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των Δημοτών και των Επιχειρήσεων. 
Το θέμα τέθηκε από την αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απάντησε ότι από την επόμενη βδομάδα θα παραχωρηθεί προσωπικό και γραφείο στις υπηρεσίες του Δήμου πάνω από το κτήριο που λειτουργεί σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην 34ου Συντάγματος.
 (Μα καλά, σοβαρά τώρα, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν χωρούσε στο Δημαρχείο της Κοραή ή στο νεοκλασικό της Κανθάρου;)
Μάλιστα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Δαβάκη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει, γιατί δεν έχει στέγη εδώ και τέσσερις μήνες ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσης στο Δήμο Πειραιά. 
(Μα καλά, σοβαρά τώρα, το πρόβλημα υγείας συγγενικού προσώπου μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά δεν φρόντισε 4 μήνες να εξασφαλίσει χώρο και προσωπικό για το νέο θεσμό;)
Για την ιστορία, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης είχε εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα στις 18 Νοεμβρίου.  Τον ψήφισαν 31 από τους 40 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ενώ για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά κατατέθηκαν συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες.