Latest News

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ποιος είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου που παραχώρησε για τα νέα Δικαστήρια;

Ο Δήμος Πειραιά δεν είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου που παραχώρησε για νέο δικαστικό μέγαρο...
της πόλης! 
Την αποκάλυψη - βόμβα έκανε ο δικηγόρος Γιάννης Καρδαράς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως ο Δήμος Πειραιά είναι διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου, σύμφωνα με έγγραφο του 2002 που φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών Φωτιάδη.
Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως από το Νοέμβριο του 2018 το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει τους τίτλους κτήσης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί από τον Δήμο Πειραιά!   
Τι δεν καταλαβαίνεις; Άλλο ιδιοκτήτης, άλλο διαχειριστής...) 
Αν οι αρμόδιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα, τότε συνήθως κάνουν...μια επιτροπή! 
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής για να εξετάσει τις τρεις προτάσεις για τα νέα Δικαστήρια ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. 
Η επιτροπή θα εξετάσει - λέει- τις τρεις προτάσεις του κτηρίου της πρώην Ραλλείου, του κτηρίου του πρώην Τελωνείου  στο λιμάνι και της πρώην καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ στην Πειραιώς και θα αποφανθεί για το πιο κτήριο είναι το καταλληλότερο για να στεγάσει τα Δικαστήρια του Πειραιά.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στο ΤΕΕ να διερευνήσει ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση σε ό,τι αφορά το κτηριακό για να γίνει το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά από πλευράς κόστους και χρόνου. Εώς το τέλος Μαρτίου το ΤΕΕ θα έχει απαντήσει, οπότε θα πρέπει να υπάρχει και η εισήγηση της επιτροπής του Δήμου.
Για την ιστορία, στην επιτροπή  του Δήμου Πειραιά θα μετέχουν από την πλειοψηφία η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα, από την μείζονα μειοψηφία ο Κυριάκος Μανωλάκος, από τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ο Νίκος Μπελαβίλας και από τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση ο Γρηγόρης Μόφορης.  Επικεφαλής της επιτροπής τέθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι απλά θα καταθέσουν πρόταση και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει την απόφαση.
 @ Πάντως αν τελικά αποφάσισουν τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά, τότε το πιθανότερο είναι να πάνε όχι στο κτήριο που είναι για το "καλό" της πόλης, αλλά εκείνο που τελευταία άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και ξαφνικά έθεσε υποψηφιότητα για νέο δικαστικό μέγαρο της πόλης. 
Και ο νοών νοείτω...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστήρια Πειραιά: "Κεράνης, θα λέτε και θα κλαίτε!

Το μετέωρο βήμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - Στον "αέρα' τα δικαστήρια στο γιαπί της πρώην Ραλλείου - REPORTAZ NET
 Εδώ παπάς, εκεί παπάς που θα γίνουν τα νέα δικαστήρια του Πειραιά; - REPORTAZ NET