Latest News

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δραπέτης έκανε οικογένεια και τον έπιασαν μετά από 40 χρόνια!


Η Σέριλ Λοβ έφτιαχνε τσάι στην κουζίνα του σπιτιού της στο Μπρούκλιν όταν η αστυνομία χτύπησε την πόρτα και έτρεξε προς το μέρος του συζύγου της, που...
βρισκόταν ακόμη στο κρεβάτι, αναγκάζοντάς τον να αποκαλύψει ένα μυστικό που έκρυβε 40 χρόνια.   

«Τους άκουσα να ρωτάνε: "Πώς σε λένε;"», θυμάται η ίδια. «Και είπε, "Μπόμπι Λοβ". Μετά του είπαν, "Όχι. Ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα". Τον άκουσα να λέει κάτι πολύ χαμηλόφωνα. Και μετά του απάντησαν: "Έκανες μεγάλη βόλτα"».   

Αφηγούμενη το περιστατικό του 2015, η Σέριλ προσθέτει: «Δεν έβγαζε νόημα. Ήμουν παντρεμένη με τον Μπόμπι για 40 χρόνια. Δεν είχε καν ποινικό μητρώο. Άρχισα να κλαίω και ούρλιαζα: "Μπόμπι, τι συμβαίνει; Σκότωσες κάποιον;". Και μου απαντά: "Αυτό πάει πολύ πίσω Σέριλ, πολύ πριν σε γνωρίσω. Πίσω στη Βόρεια Καρολίνα"».   

Την ιστορία του ζευγαριού έφερε στο φως το φωτογραφικό μπλογκ Humans of New York, που αφηγήθηκε με λεπτομέρειες και μέσα από 11 «κεφάλαια» στο Instagram, την σύλληψη, την διπλή ζωή και την εξιλέωση του Μπόμπι -γεννημένος Γουόλτερ Μίλερ- που παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια με διαφορετικό όνομα. Η ιστορία ξεκινά από την απόδρασή του το 1977 από φυλακή του Ράλεϊ όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών για ένοπλη ληστεία. 

  Η σύλληψη του Μπόμπι οδήγησε σε έκδοσή του πίσω ξανά στην Βόρεια Καρολίνα. Εκεί, αφού φυλακίστηκε για λιγότερο από ένα χρόνο προκειμένου να συμπληρώσει την αρχική ποινή του, αφέθηκε τελικά ελεύθερος ξανά το 2016, απαλλαγμένος επίσης από τις δεκαετίες ψεμάτων και τον φόβο μήπως τον ανακαλύψουν. «Νιώθω σαν να έφυγε από πάνω μου ένα βάρος», λέει ο 69χρονος σήμερα Μπόμπι. 

  «Μεγαλώσαμε φτωχά, αλλά δεν συνέβη τίποτα φοβερά δραματικό μέχρι που πήγα σε μια συναυλία του Σαμ Κουκ σε ηλικία 14 ετών. Είχα ενθουσιαστεί που πήγαινα στην συναυλία, οπότε έσπρωξα για να βρεθώ στην πρώτη σειρά, κοντά στην σκηνή. Το πλήθος μετακινούταν συνεχώς επειδή η μουσική ήταν χορευτική. Και στον τραγουδιστή δεν άρεσε καθόλου. Έλεγε συνεχώς στον κόσμο να καθίσει κάτω. Και μετά από μόλις δυο τραγούδια, εξοργίστηκε τόπο πολύ που κατέβηκε από την σκηνή. Τότε θυμάμαι να φωνάζω με όλη μου την δύναμη: "Ο Σαμ Κουκ είναι χάλια!". Στη Βόρεια Καρολίνα του 1964 αυτό ήταν αρκετό για να με συλλάβουν», εξηγεί ο Μπόμπι για το πώς ξεκίνησαν όλα.   

     Στη συνέχεια κρατήθηκε για λίγο σε φυλακή ανηλίκων, όπου όπως λέει «έμπλεξε με τα λάθος παιδιά», πριν μετακομίσει βόρεια για να ζήσει με τον αδερφό του στην Ουάσιγκτον. «Αυτά τα παιδιά λήστευαν τράπεζες και γλίτωναν. Οπότε αποφάσισα να τους ακολουθήσω. Πηγαίναμε στην Βόρεια Καρολίνα επειδή εκεί οι τράπεζες είχαν λιγότερη ασφάλεια. Και την γλιτώσαμε μερικές φορές. Μετά από κάθε ληστεία, πηγαίναμε σε ένα κλαμπ στριπτίζ και το παίζαμε πλούσιοι. Νιώθαμε σαν γκάγκστερ. Δεν κατηγορώ κανέναν άλλο παρά τον εαυτό μου. Απλώς απολάμβανα την αίσθηση του να έχω χρήματα. Αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ», αφηγείται ο ίδιος.  
  
 Μετά από μια σύλληψη για ληστεία τον Ιούνιο του 1971, οπότε και είχε δεχθεί πυροβολισμούς στα οπίσθια από έναν αστυνομικό, «τελείωσαν όλα για τον Γουόλτερ Μίλερ», εξηγεί. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 25 με 30 χρόνια φυλάκιση. Η μητέρα του πέθανε ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην φυλακή, κάτι που «τον ταρακούνησε», όπως λέει. «Επειδή συνεχώς προσευχόταν να αλλάξω την ζωή μου. και ποτέ δεν το είδε να συμβαίνει», σημειώνει.   

 Σύμφωνα με το News & Observer, βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει όταν βρέθηκε μέσα σε ένα φορτηγάκι της φυλακής οδεύοντας προς κάποια εξωτερική δουλειά. Είχε κρύψει τα πολιτικά ρούχα του κάτω από την στολή της φυλακής και μετά ξόδεψε 10 δολάρια σε εισιτήριο λεωφορείου για το Μανχάταν. Τότε πήρε το όνομα του γιου ενός παλιού φίλου του, και γνώρισε την Cheryl στη δεκαετία του '80 όταν δούλευαν μαζί στο Baptist Medical Center του Μπρούκλιν. Παντρεύτηκαν το 1985 και έκαναν τέσσερα παιδιά.  

  Όταν συνελήφθη ξανά το 2015, η κόρη του Τζέσικα, είπε στην Daily News: «Ο πατέρας μου ήταν αποφασισμένος να αλλάξει ζωή και για περίπου 40 χρόνια έκανε ακριβώς αυτό». Μετά την οριστική του αποφυλάκιση το 2016, ο Μπόμπι δήλωσε κατενθουσιασμένος που επέστρεψε στην γυναίκα και τα παιδιά του. «Προσπαθώ να βάλω πάλι σε σειρά την ζωή μου», δήλωσε τότε.