Latest News

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Υπόθεση Novartis: Στο μικροσκόπιο της προανακριτικής επιτροπής πληρωμές ύψους 400.000 ευρώ

Οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis ξεκίνησαν σήμερα, μετά από διακοπή για την...
εορταστική περίοδο.    

Από το πρωί καταθέτει ο διαφημιστής Εμμανουήλ Βουλκίδης, ο οποίος είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ο Εμμανουήλ Βουλκίδης υποστήριξε ότι μέσα στο διάστημα πέντε ετών έδωσε στον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη το ποσό των 400.000 ευρώ.     

«Έχω δώσει περίπου 400.000 ευρώ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο. Η σχέση μου με την εταιρεία Novartis ξεκίνησε από το 1986. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ.Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά . Όταν ανέλαβε ο κ. Δεστεμπασίδης μου είπε ότι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια, φέρεται να ανέφερε ο Εμμανουήλ Βουλκίδης.    


«Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ.Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμπασιδη θα τα καταθέσω», πρόσθεσε σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερώτηση αναφορικά με το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών της δικαιοσύνης με ποσά και πληρωμές, ο κ. Βουλκίδης απάντησε: «είναι καταβολές από τιμολόγια που κόπηκαν. Δικό μου είναι το σημείωμα, τα χρήματα τα έδωσα στον Δεσταμπασίδη».   

«Τα χρήματα που έδινα στον κ. Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων οτι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση», φέρεται να είπε.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουλκίδης είπε στα μέλη της προανακριτικής οτι ο κ. Δεστεμπασιδης του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας.