Latest News

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Διορισμοί-ρουσφέτια νέων διοικητών στα νοσοκομεία: Γυμναστής, έμπορος λαδιού και τα άλλα δικά μας παιδιά



Τριγμούς στην κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν οι διορισµοί των νέων διοικητών στα νοσοκοµεία, αφού η σύνθεση των 111 προσώπων που επελέγησαν για να στελεχώσουν το ΕΣΥ...
περιλαµβάνει σε µεγάλο ποσοστό πρόσωπα που κατά τα φαινόµενα µικρή σχέση έχουν µε το αντικείµενο της Υγείας.

Βλέποντας την ακτινογραφία των νέων διοικητών, εντοπίζει κανείς, εκτός από τα κοµµατικά στελέχη, έναν έµπορο λαδιού, έναν γυµναστή-προπονητή, δασκάλους, αρκετούς συνταξιούχους και φυσικά πολλούς υποψηφίους µε το κόµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας.
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τους διορισμούς 111 νέων διοικητών στα δημοσια νοσοκομεία που διορίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, προκαλώντας αντιδράσεις στο χώρο της υγείας.    

Εκτός από το 80χρονο Κωνσταντίνο Πατέρα που παραιτήθηκε μέσα στην εβδομάδα, μετά από έντονες αντιδράσεις, η λίστα φαίνεται πως περιλαμβάνει ακόμα έναν έμπορο λαδιού, έναν γυμναστή - προπονητή αλλά και δασκάλους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρουν και αρκετοί συνταξιούχοι.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Ανδρέας Πλεµµένος, διαθέτει πτυχίο που δεν σχετίζεται µε την Υγεία, καθώς έχει ασχοληθεί με την εµπορία ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων.

 Ο ίδιος υπήρξε μέλος στο ∆Σ του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου) και µέλος στο ∆Σ της ∆ιεπαγγελµατικής Ελαιόλαδου Ε∆ΟΕΕ.  

Παράλληλα, σύμφωνα το «Έθνος», στο νοσοκομείο Κιλκίς διορίστηκε ένας γυµναστής - προπονητής, ο Γιάννης Ανδρίτσος, πτυχιούχος του Tµήµατος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, που στο παρελθόν έχει υπάρξει και προπονητής της οµάδας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού.   

Στο ογκολογικό νοσοκοµείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» αναλαµβάνει ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ο Θ. Τσουρούλας ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και δύο δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναπληρωτής διοικητής του ογκολογικού νοσοκοµείου «Μεταξά» στον Πειραιά ορίστηκε ο μαθηματικός με ιστοσελίδα για την περιοχή...  

Ένας δάσκαλος, ο Ηλίας Πλιόγκας, αναλαµβάνει το Νοσοκοµείο Ηµαθίας ενώ υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.  Από τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που διορίζονται, οι 92 είναι άνδρες και οι 19 είναι γυναίκες.