Latest News

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Έγκλημα στους Αγ. Θεοδώρους: «Την κομμάτιασαν οι αλήτες» - Ξεσπά ο σύζυγος της 73χρονης

Ξεσπά ο χήρος της 73χρονης που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα από ληστές έξω από το σπίτι της, όταν την πάτησαν με το αυτοκίνητο τους προσπαθώντας ...
να διαφύγουν.   

 «Την κομματιάσανε, ήταν αλήτες» δήλωσε στον φακό ο 80χρονος σύζυγος της Ειρήνης Τζίβα από τους Αγίους Θεοδώρους. Οι δράστες παραδόθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στις αρχές και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου. Ο ηλικιωμένος περιγράφει πως αναγνώρισε τους ληστές, που για μέρες παρέμεναν κρυμμένοι. «Εγώ τους αναγνώρισα. Με πήγαν οι αστυνομικοί σε μία αίθουσα με τζαμαρία και λέω: "αυτός είναι"! Τον είχα δει όταν πετάχτηκα από το σπίτι μου».   

  Οι δύο ληστές, 26 και 28 ετών αντίστοιχα ομολόγησαν πως αποφάσισαν να ληστέψουν την γυναίκα το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου, στη λαϊκή αγορά όπου πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες. Η ηλικιωμένη έκανε τα ψώνια της σε παρακείμενο πάγκο, όταν οι δράστες παρατήρησαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της. Τελικά έφτασαν έξω από το σπίτι της, επιχείρησαν να της αρπάξουν το κόσμημα και όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, πέρασαν από πάνω της τραυματίζοντάς την θανάσιμα.    

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όταν οι ρόδες πέρασαν πάνω από τη γυναίκα ο θάνατος της επήλθε ακαριαία, από κάταγμα στον αυχένα. Όπως περιέγραφε συγκλονισμένος ο γιος της στον ANT1  «την εμβόλισαν και την πέταξαν τρία μέτρα κάτω, ξάπλωσε κάτω η γυναίκα και ξαναγκάζωσαν και πέρασαν από πάνω της - της έσπασαν όλα της τα κόκαλα, τη διέλυσαν».  

 Όταν οι δράστες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, ομολόγησαν την ενοχή τους και υποστήριξαν ότι «δεν κατάλαβαν» πω πέρασαν πάνω από την πεσμένη στο έδαφος γυναίκα. 

Με χειροπέδες στα χέρια και κουκούλες στα πρόσωπα, μπήκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθούν, δηλώνοντας μετανιωμένοι.  

  Κατά την άφιξή τους στον εισαγγελέα, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί απ' έξω ξέσπασε σε αποδοκιμασίες.