Latest News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στις... εκπτώσεις το master plan της Cosco




Κατά 300 εκατ. ευρώ περικόπηκε τουλάχιστον μέχρις στιγμής το επενδυτικό σχέδιο της Cosco για...
τον Πειραιά

Υπο τον ήχο των κλαξον και τις ελληνικές σημαιες πάνω στα γερανοφορα οχήματα συνεδρίασε χθες η αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) η οποία ενέκρινε ένα μέρος του επενδυτικού σχεδίου του ΟΛΠ όπως ακριβώς είχε γίνει δεκτό και από τον ΣΥΡΙΖΑ, και αφού περικόπηκε τότε αναφορικά με τα μεγέθη του εμπορικού κέντρου και του car terminal.

 Για τη νέα πρόσθετη επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ακόμα ενός –του τέταρτου– προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων, που περιέλαβε στο επενδυτικό της σχέδιο (master plan) μετά τις εκλογές και υπέβαλε στα τέλη Αυγούστου η Cosco, η ΕΣΑΛ έκρινε πως δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες και καλεί εμμέσως πλην σαφώς τον επενδυτή να την επαναφέρει σε εύθετο χρόνο.

Ειδικότερα, όσοn αφορά στα δύο νέα έργα που προτάθηκαν από την ΟΛΠ Α.Ε. στα τέλη Αυγούστου, το υπουργείο Ναυτιλίας σημειώνει τα εξής:
1. Η ΟΛΠ Α.Ε. - σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της σημερινής συνεδρίασης - απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.
2. Για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Οι δήμαρχοι Κεατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος εμφανίστηκαν  ανυποχώρητοι δηλώνοντας  ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στα σχέδια της COSCO, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση των εργαζόμενων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που πολιόρκησαν με γερανοφόρα οχήματα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας .