Latest News

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Νέα συγκέντρωση κατοίκων στο Λιοντάρι - Έστειλαν το μήνυμα "Η αναπνοή είναι δικαίωμα"! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λιοντάρι στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση από τα κρουαζιερόπλια με κεντρικό σύνθημα:
"Η αναπνοή είναι δικαίωμα"!


Η κινητοποίηση έγινε χθες το απόγευμα στο πλαίσιο της κοινής  πανελλαδικής διαμαρτυρίας κινήσεων πολιτών  για την οικολογική καταστροφή σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λευκάδα,Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κυπαρισσία,Γιάννινα, Ραφήνα.

 Οι Ενεργοί Πολίτες Α κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ οργάνωσαν διαμαρτυρία εμπρός στην πύλη του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας Ε12 από όπου πρόκειται μέσα στον Νοέμβριο να ξεκινήσει το μπάζωμα της Πειραϊκής θάλασσας και η δημιουργία νέας γης η οποία θα επιφέρει  ακόμη μεγαλύτερη ρύπανση και οικολογική υποβάθμιση.


Έγινε ενημέρωση των κατοίκων από τους Βήνη Δήμητρα, Σωτήρη Αλεξόπουλο, Νίκο Λαγωνίκο και Θανάση Διαβολάκη. Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από την δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο λιμάνι» και από την πράσινη μετάβαση του Μέρα 25. Στη συζήτηση που ακολούθησε διατρανώθηκε η απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν την περαιτέρω καταστροφή της περιοχής και να ζητήσουν την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θέατρο σκιών από τον μαθητή του Λυκείου Καλλίπολης Αντώνη Καρατζά. 

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της αγωνιστικής κίνησης                                                                                
Ενεργοί πολίτες Α΄ κοινότητας –Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή