Latest News

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Φωτιά στον Υμμητό: Οι φλόγες 20 μέτρων και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες (ΕΙΚΟΝΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ευχάριστα νέα έρχονται από το πύρινο μέτωπο του Υμηττού, καθώς τελευταιές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φωτιά είναι...
σε ύφεση.



 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπο αγώνα ώστε να καταφέρουν να την κατάσβήσουν ολοκληρωτικά. Δυστυχώς μέχρι στιγμής οι αναφορές κάνουν λόγο για δύο καμένα σπίτια.
Στο σημείο βρίσκονται 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Ακόμα βρίσκονται 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.
Η φωτιά ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους πλησίον του σημείου και στην Αττική οδό. Πάντως σύμφωνα με την πυροσβεστική σιγά-σιγά οι δρόμοι έχουν αρχίσει να δίδονται πάλι στην κυκλοφορία.
Μακάρι η πυρκαγιά να μην κατέβει προς Καισαριανη , Ζωγράφου, Βύρωνα κλπ. Πάντως φαίνονται οι φλόγες στις κεραίες στην κορυφή

Προβολή εικόνας στο Twitter

36 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Μεγάλος παράγοντας τα εναέρια μέσα
Σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πυρκαγιάς έπαιξαν τα εναέρια μέσα που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις αλλεπάλληλες ρίψεις νερού. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.