Latest News

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ν. Βλαχάκος: «Ο Μώραλης παραδίδει μια πόλη άναρχη, σε παρακμή»!

Ο Νίκος Βλαχάκος, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με επίσημη στήριξη από τη Ν.Δ. : «Θα είμαστε νικητές τη δεύτερη Κυριακή»...


Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, με επίσημη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Βλαχάκος, επιτυχημένος γιατρός χειρουργός, διευθυντής της Β΄ Χειρουργικής του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, μιλά στη «δημοκρατία» για τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής.
Εχετε ένα βαρύ βιογραφικό και γενική αποδοχή. Γιατί, λοιπόν, δεχθήκατε να μπείτε στην αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών και πιθανόν να κάνετε εχθρούς;
Οταν έχεις γεννηθεί, έχεις ζήσεις, μεγαλώνεις τα παιδιά σου, δραστηριοποιείσαι στον Πειραιά, αγωνιάς για τον τόπο σου και αγαπάς την προσφορά στους ανθρώπους, δεν είναι δύσκολο να πεις «ναι» στη τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σε στηρίξει η Ν.Δ ως επικεφαλής ενός νέου και άφθαρτου συνδυασμού.
Είναι μια πρόταση που μου δίνει την ευκαιρία, από ένα διαφορετικό πόστο, να κάνω πράξη ό,τι ονειρεύονται ο Πειραιώτης και η Πειραιώτισσα για την ομορφότερη πόλη της αττικής γης. Ζώντας εδώ, γνωρίζω τα προβλήματα της πόλης και έχω τις λύσεις που απαιτούνται για να αναστρέψω την εικόνα μιζέριας και παρακμής της.
Πόσο δύσκολη γίνεται όμως η προσπάθειά σας, έχοντας από τη μία τον κ. Μώραλη, που λέει ότι ο συνδυασμός του είναι υπερκομματικός, και από την άλλη τον κ. Μπελαβίλα, ο οποίος έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος;
Υπερκομματικός συνδυασμός και να σε στηρίζουν επίσημα δύο κόμματα (ΚΙΝ.ΑΛ. και Ποτάμι) δεν υπάρχει!
Σαφώς, σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα στελέχη ενός κόμματος μπορούν να συμμετάσχουν σε όποιον συνδυασμό επιθυμούν και θα κριθούν από τους πολίτες, αλλά καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς απέναντί τους, ειδικά από θέσεις με αξιώματα. Επίσης, ο κ. Μπελαβίλας, δυστυχώς, δεν μπορεί να ξεφύγει από τα στενά κομματικά στεγανά - τόσο η υποψηφιότητά του όσο και οι προτάσεις του.
Τώρα, όσον αφορά τη δική μου υποψηφιότητα, φτάνοντας στο τέλος της προεκλογικής περιόδου θα πω ότι είναι πασιφανής η αποδοχή του κόσμου τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στον συνδυασμό μας, και έχει ξεπεράσει τα στενά όρια μιας κομματικής στήριξης.
Η αγάπη, αλλά κυρίως η ανταπόκριση που λαμβάνουμε κάθε μέρα στις γειτονιές του Πειραιά είναι ασύλληπτες και συγκινητικές. Αλλωστε, είναι καταγεγραμμένο ότι τόσο στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού μας όσο και στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού μας κέντρου είχαμε διπλάσιο και τριπλάσιο κόσμο από κάθε παρόμοια εκδήλωση άλλων συνδυασμών. Οι συμπολίτες μου έδωσαν βροντερό μήνυμα νίκης - και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Παράμετρος «Ολυμπιακός»: Ο πρόεδρός του, κ. Μαρινάκης, είναι πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Μώραλη, και με όλα τα μέσα του είναι ο βασικός υποστηρικτής του.
Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της πόλης μας, της χώρας μας, ο αθλητικός  πρεσβευτής του Πειραιά στα πέρατα της Γης. Είναι ο Θρύλος της Ελλάδας και η ομάδα της καρδιάς μου.  Αναγνωρίζω στον κ. Μαρινάκη όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον Ερασιτέχνη, όπου κι εγώ υπήρξα γιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και πόλο.
Πιστεύω ακράδαντα ότι, ως νέα δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να έχουμε αρμονική συνεργασία με όλον τον οργανισμό του Ολυμπιακού.
 
 Ο κ. Μώραλης πρόσφατα, σας κατηγόρησε ότι δεν έχετε καταθέσει προγραμματικές θέσεις στους δημότες για τον Πειραιά. Επίσης, πώς κρίνετε τη θητεία του ως δημάρχου Πειραιά;
Μάλλον είναι τυχαίο ότι, μόλις προχωρούσαμε σε κάποια προγραμματική ανακοίνωση, κατά την προεκλογική περίοδο, το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Μώραλη την επόμενη ημέρα μάς ακολουθούσε ανά θεματική ενότητα…
Κατανοώ ότι προσπαθεί να θολώσει τα νερά, γιατί νιώθει υπόλογος που δεν υλοποίησε ούτε μία από τις δεσμεύσεις που έδωσε στους Πειραιώτες το 2014. Κατανοώ ότι από την προεκλογική καμπάνια του, ως απερχόμενη δημοτική Αρχή, απουσιάζει η παρουσίαση πεπραγμένου έργου, αλλά πάλι τάζει στο πειραϊκό λαό πράγματα που… ΘΑ κάνει!
Τουλάχιστον, στις δημόσιες εμφανίσεις του παραδέχεται ότι δεν έγινε έργο, γιατί ακόμα μάθαινε τον Πειραιά ή γιατί έφταιγαν ΜΟΝΟ τρίτοι παράγοντες.
Ο κ. Μώραλης θα έλεγα ότι είναι ο δήμαρχος, απ' όσο θυμάμαι, που του δόθηκε η μεγαλύτερη περίοδος χάριτος και ανοχής για να διοικήσει τον δήμο και να παρουσιάσει πρόοδο και ανάπτυξη στην πόλη μας. Εντούτοις, προσπαθεί με παλαιοκομματικό τρόπο να κερδίσει ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον συνδυασμό του, με παραπλανητικές και ανεφάρμοστες δεσμεύσεις.
Απόδειξη τρανή, ότι προσπαθεί να κάνει σε τρεις μήνες ό,τι δεν έκανε σε πέντε χρόνια. Δημοπρατεί έργα πρόχειρα και βιαστικά. Ακόμα και στο διαχρονικό θέμα με τον πύργο του Πειραιά, ενώ είχε όλον τον χρόνο να το δημοπρατήσει, το έκανε τον τελευταίο μήνα των εκλογών, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών 10 ημέρες μετά τις εκλογές!
Επίσης, επί πέντε χρόνια δεν μπόρεσε να εκπονήσει ένα δικό του τεχνικό πρόγραμμα, αλλά υλοποιούσε πλημμελώς το πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.
Δυστυχώς για τον Πειραιά μας, παραδίδει μια πόλη απαξιωμένη και, σε αρκετούς βασικούς, καίριους τομείς, άναρχη!

Οι δικοί σας προγραμματικοί πυλώνες για τον Πειραιά ποιοι είναι; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο δήμαρχος Βλαχάκος;
Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας περιόδου 4,5 ετών, όπου η απερχόμενη δημοτική Αρχή, ενώ υποσχέθηκε να δώσει στον Πειραιά τη χαμένη του υπερηφάνεια, αντ' αυτού, όπως σας είπα, παραδίδει μια πόλη με εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης.
• Οι βασικοί μας πυλώνες έχουν βασιστεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την αλλαγή της εικόνας της πόλης μας προς τους επισκέπτες της.
• Εμείς θέτουμε εξαρχής σε προτεραιότητα την καθαριότητα, τον φωτισμό, την ασφάλεια, την ελεγχόμενη στάθμευση, τη βελτίωση των μονοδρομήσεων.
• Οπου υπάρχει ανάγκη, την πάταξη του παραεμπορίου και την επαναφορά του Πειραιά ως σημείου αναφοράς ολόκληρης της ναυτιλιακής κοινότητας.
Πειραιάς - λιμάνι - ναυτιλία είναι έννοιες ταυτόσημες, και έτσι θα μείνουν.
• Ως νέα δημοτική Αρχή, από την 1η Σεπτεμβρίου και για τις πρώτες 100 ημέρες, η ύψιστη προτεραιότητά μας θα είναι να οργανώσουμε τη δομή λειτουργίας του δήμου με διακριτούς ρόλους και βασικά να καθαρίσουμε τον Πειραιά.
Ακόμα και ο ίδιος ο κ. Μώραλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι στον τομέα της καθαριότητας δεν κατάφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα! Επομένως, με τον οργανωμένο συντονισμό δημοτικής Αρχής - πολιτών - εργαζομένων θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμά μας για έναν καθαρό και λαμπερό Πειραιά.
Το υπόσχομαι προσωπικά στους συμπολίτες μου!
«Θα μου κάνουν την τιμή»
Κλείνοντας, θα ήθελα την εκτίμησή σας για το τελικό αποτέλεσμα. Θα σας ξαναδούμε και τη δεύτερη Κυριακή ως υποψήφιο;Τους τελευταίους μήνες περπάτησα σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, συναντήθηκα με κάθε φορέα της πόλης μας. Οπως σας είπα, η δυσαρέσκεια του κόσμου για την απερχόμενη δημοτική Αρχή και η αγάπη και ο τρόπος που μας αγκάλιασε είναι απερίγραπτα. Εχω τη βαθιά πεποίθηση ότι και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα είμαστε παρόντες, και θα είμαστε εμείς η επιλογή των δημοτών, οι νικητές των εκλογών. 
Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες φαίνεται ότι θα μου κάνουν την τιμή, ότι θα μας δώσουν την ευκαιρία και θα γίνει ο Πειραιάς «Πόλη-Πρότυπο»! www.dimokratianews.gr