Latest News

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Πως κρίνουν οι δημότες τη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα δρώμενα του Δήμου Πειραιά (ΕΡΕΥΝΑ)

Από τον Κύρο Παληκάρη 

Ένα από τα πιο ενδιαφέρεροντα ποιοτικά δημοσκοπικά ευρήματα εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πειραιά είναι: Πως κρίνουν οι δημότες τη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα δρώμενα

της πόλης.
Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει απάντηση η έρευνα για λογαριασμό της εταιρίας Marc, η οποία έχει αρχίσει ν' αμφισβητείται ήδη ύστερα από τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Πειραιά.  Ωστόσο το όποιο δημοσκοπικό εύρημα εκτιμάται πως έχει ξεχωριστή πολιτική σημασία για την εκλογική αναμέτρηση, με δεδομένο ότι η κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου.

Τι έδειξε η έρευνα

Οι Πειραιώτες διχάζονται όσο αφορά στη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα δρώμενα της πόλης. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας του Θ. Γεράκη, το 52,6%  των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα δρώμενα του Δήμου Πειραιά, σε αντίθεση με το υπόλοιπο ποσοστό που φαίνεται να έχει ...διαφορετική άποψη!
Το δημοσκοπικό αυτό εύρημα θα μπορούσε να είναι άκρως ικανοποιητικό για κάποιον άλλο πρόσωπο και δη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, αλλά εδώ μιλάμε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: 
Πετυχημένος στον στίβο της παγκόσμιας ναυτιλίας, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το 2010 αλλά και του μεγαλύτερου συγκροτήματος ΜΜΕ στη χώρα, ενώ είναι ο ιδρυτής και "ψυχή" του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής' που από το 2014 έχει αναλάβει τα ηνία του Δήμου Πειραιά και μέσα στην τελευταία πενταετία έχει κάνει σειρά από δωρεές στην μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη, έχοντας χαρακτηριστεί ως ο μόνιμος χορηγός διαφόρων κοινωνικών δράσεων στην πόλη.

Το πιο εντυπωσιακό

Αν λάβει κανείς υπόψη του αυτά τα δεδομένα, τότε μάλλον αποτελεί έκπληξη το ποσοστό για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πολύ περισσότερο, όταν στην ίδια έρευνα εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη το 56,2% για τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος θα έχει, φυσιολογικά, μια φθορά από την σχεδόν πενταετή δημαρχιακή του θητεία. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ίδια έρευνα, πως υπάρχει ένα ποσοστό περί 4% όσων έχουν θετική άποψη για τον Γιάννη Μώραλη, αλλά δεν κρίνουν εξίσου θετικά την συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα δρώμενα Δήμου Πειραιά!

Για την ιστορία, τον αντίστοιχο ποσοστό για τον Ν. Βλαχάκο είναι 41,9%, ενώ ακολουθούν η Διμάντω Μανωλάκου με 22% και ο Νίκος Μπελαβίλας με 18,5%, οι οποίοι κατεβαίνουν για πρώτη φορά υποψήφιοι για Δήμαρχοι Πειραιά...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Αυτά (ΔΕΝ) δείχνει δημοσκόπηση για τον Δήμο Πειραιά - REPORTAZ NET