Latest News

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Μεσίτης - επενδυτής έγινε προεκλογικά ο Δήμος Πειραιά: Με χρήματα των δημοτών θέλει ν' αγοράσει δύο οικόπεδα! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Από τον Κύρο Παληκάρη 
Ερωτηματικά και απορίες προκαλούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου τα φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια της απερχόμενης δημοτικής αρχής Πειραιά για ν' αγοράσει δύο οικόπεδα με χρήματα των δημοτών από τα ανταποδοτικά τέλη και μάλιστα σε τιμές...
50% με  60% πάνω από τις αντικειμενικές αξίες.

Ειδικότερα, η αγορά των δύο οικοπέδων συζήτηθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που είναι η τελευταία πριν από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019. Κάτα τη διάρκεια της συζήτησης παρουσίαστηκε έκθεση από εκτιμητές ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, προκειμένου να υπολογιστούν οι τιμές διαπραγμάτευσης με τους ιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.


 Η πρώτη περίπτωση αφορά στο οικόπεδο ιδιοκτήσιας Mελετόπουλων, έκτασης  4.497 τ.μ., που βρίσκεται επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Ζερβού και Γιαννοπούλου, στο Νέο Φάληρο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση, η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι στα 3.760.000 ευρώ ενώ η εμπορική αξία εκτιμήθηκε στα 5.100.000 ευρώ που θα διαπραγματευτεί ο Δήμαρχος Πειραιά. ( Οι εξαγγελίες λένε ότι θα γίνει Περιβαλλοντικό Πάρκο)





Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε οικόπεδο, έκτασης 962 τ.μ., ιδιοκτησίας οικοδομικής Ρουσσουνέλου (προορίζονταν για κατασκευή διαμερισμάτων, αλλά έχει χαρακτηριστεί για βρεφονηπιακό σταθμό) που βρίσκεται επί των οδών Μουτσοπούλου 84 και Παπαγεωργακοπούλου στα Καμίνια. 

Η αντικεμενική του αξία είναι περί τα 295.000 ευρώ, ενώ η εμπορική αξία εκτιμήθηκε γύρω στις 750.000 ευρώ! ( Οι εξαγγελίες λένε ότι θα γίνει βρεφονηπιακός σταθμός)



Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Μας Ενώνει ο Πειραιά, Το Λιμάνι της Αγωνίας, Λαϊκή Συσπείρωση), αλλά ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θεώρησαν αρκετά υψηλές τις  εκτιμήσεις των εμπορικών τιμών, αλλά τελικά η αγορά των δύο οικοπέδων εγκρίθηκε κατ' πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, το οποίο εξουσιοδότησε τον απερχόμενο Δήμαρχο να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες αλλά τα περιθώρια για παζάρια είναι περιορισμένα καθώς οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν πλέον τα ποσά των εμπορικών αξιών για προς πώληση οικόπεδα.

@Αν και είναι κατανοητή ως ένα βαθμό η αγωνία ενός Δημάρχου να παρουσιάσει κάτι προεκλογικά, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί να τρέχει ν' αγοράσει οικόπεδα σε τιμές πάνω από τις αντιμειμενικές αξίες, λίγο πριν λήξη η πενταετής θητεία του και μάλιστα με χρήματα από τα ανταποδοτικά που πληρώνουν οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών... 
Για να μην πούμε ποια ανταποδοτικότητα υπάρχει για έναν κάτοικο της Πειραϊκής η αγορά οικοπέδου στα Καμίνια ή για έναν κάτοικο στα Μανιάτικά η αγορά οικοπέδου στο Νέο Φάληρο...