Latest News

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου: Έπαιρνε 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!


Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε από υποψήφια ευρωβουλευτής η Μυρσίνη Λοΐζου μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για την παράνομη σύνταξη που... έπαιρνε επί 5,5 χρόνια!


Μονόδρομος για την κυβέρνηση ήταν η παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το τσουνάμι των αποκαλύψεων για την σύνταξη της νεκρής μητέρας της την οποία η κα Λοΐζου εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια «κατάπιε» την υποψηφιότητά της και έπληξε πιθανόν ανεπανόρθωτα το πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της  Αριστεράς.
Παρά τις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να σώσει την κατάσταση με την κα Μυρσίνη Λοΐζου να καλείται εκεί προκειμένου να βρεθεί διέξοδος, τελικά κρίθηκε σωστότερο να αποσύρει την υποψηφιότητά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που εξέταζαν στην κυβέρνηση ήταν αν δεν υπήρχε νομικό κώλυμα με την δικαστική εκκρεμότητα που έχει η κα Λοΐζου να παραμείνει υποψήφια ευρωβουλευτής.

Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και παρασκήνιο και αποφασίστηκε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά της καθώς το θέμα δεν μαζευόταν με τίποτα από το Μαξίμου... 


Οι αποκαλύψεις για τη Μυρσίνη Λοΐζου 

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα πως η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί πεντέμισι χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 που καταδίκασε την Μυρσίνη Λοΐζου σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επειδή εξακολουθούσε να εισπράττει παρανόμως επί 69 μήνες την σύνταξη των 700 ευρώ που είχε απονεμηθεί από το Δημόσιο στην αποβιώσασα μητέρα της.
Την ίδια ώρα  η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει πως σε βάρος της κ. Λοΐζου εκκρεμεί δίκη για χρέη κατ’ εξακολούθηση προς το Δημόσιο, αν και δεν είναι σαφές εάν συνδέεται με την σύνταξη της μητέρας της. Η δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όμως αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.