Latest News

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

"Κοκορομαχία" Μώραλη - Μπελαβίλα στον Δήμο Πειραιά - "Στρακαστρούκες" για το master plan της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένας ιδιότυπος ανούσιος "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μπελαβίλα, ξέσπασε ξαφνικά για το master plan της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) στο λιμάνι...
του Πειραιά.

Ο "καβγάς" φαίνεται να ξεκίνησε με αφορμή την τελευταία ανάρτηση του Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος έχει επιλέξει να παρουσιάζει με ...δόσεις τις απόψεις για τον Πειραιά και εν μέρει το προεκλογικό του πρόγραμμα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook!
Εκεί, σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι "τη Δευτέρα το πρωί, μαζί με την επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του “Λιμανιού της Αγωνίας” Μαρία Σταθάκη, συναντήσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Ζητήσαμε την ακύρωση του Mall και του ουρανοξύστη, την αναστολή της νότιας επέκτασης του λιμανιού ως την κατάθεση των περιβαλλοντικών, κυκλοφοριακών και πολεοδομικών στοιχείων και την εκ νέου αξιολόγηση του έργου του προβλήτα...".
Η τοποθέτηση Μπελαβίλα θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητη από την πλειοψηφία των πολιτών, με εξαίρεση ίσως ορισμένους διαδικτυακούς του φίλους στο facebook. Ωστόσο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς από το επικοινωνιακό επιτελείο του Γιάννη Μώραλη είχαν ...έμπνευση, θεωρώντας ότι χρειάζεται να δώσουν μια απάντηση!

Οι "στρακαστρούκιες" Μώραλη
Ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής", εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πειραιά, συμφωνεί με την εισήγηση του Γιάννη Μώραλη σχετικά με το Master Plan του ΟΛΠ και χαιρετίζει τη συμφωνία του Νίκου Μπελαβίλα, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά!
Παράλληλα του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με την πώληση του λιμανιού του Πειραιά, η οποία έγινε από τον Θοδωρή Δρίτσα πρώην επικεφαλής του "Λιμανιού της Αγωνίας", δίνοντας τη... χαριστική βολή με την επική σύσταση ότι "καλό θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να μην αλλάζει άποψη ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, αφετέρου να μην προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους".

Οι "τουφεκιές" Μπελαβίλα
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία από τον απρόσμενο δώρο κι εξέδωσε δύο ανακοινώσεις για να απαντήσει στον απερχόμενο Δήμαρχο, επισημαίνοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει αλλά θα του προτείναμε ψυχραιμία».
Ο Νίκος Μεπλαβίλαςπήρε το όπλο του κι άρχισε να ρίχνει τουφεκιές στον αέρα, ζητώντας να διευκρίνισει κάποια σημεία: "Ο κ. Μώραλης συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΛΠ  ως δήμαρχος Πειραιά ή ως ιδιώτης; Και αν συμμετέχει ως δήμαρχος αλήθεια τι διεκδίκησε μέχρι σήμερα μέσω του θεσμικού του ρόλου;
Είναι προφανείς οι λόγοι εναντίωσης του για το mall. Όσον όμως αφορά τα ξενοδοχεία, μήπως ο δήμαρχος αγνοεί πολύτιμες πληροφορίες των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη του;  Μιας και θυμήθηκε την πώληση του λιμανιού, εκείνος τέσσερα χρόνια τώρα, γιατί δεν έχει κάνει το ελάχιστο για την διεκδικούμενη δημοτική έκταση στο Παλατάκι; 
Αληθεύει ότι δεν την θέλει αλλά προτιμά να την ανταλλάξει με χρήμα;»
Ο ίδιος συνεχίζει "ανεξάρτητα από το αν ανήκω σε έναν πολιτικό χώρο ή όχι, την άποψη μου δεν δίστασα ποτέ να την πω δημόσια, αν αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει την πόλη, τους ανθρώπους, το περιβάλλον. Σας προτείνω να δοκιμάσετε το ίδιο: Να αντισταθείτε δημόσια σε μία πρόταση που κάνει ο επιχειρηματίας που σας στηρίζει λχ για μιά επένδυση ή για μία επέκταση ενός γηπέδου. Φοβάμαι ότι την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα της βούλησης σας θα πάψετε να είστε δήμαρχος. Καταλάβατε τη διαφορά μας..."

@ Αυτές οι "κοκορομαχίες" μεταξύ των υποψηφίων μπορεί να έχουν την πλάκα τους, αλλά οι δημότες θέλουν ξεκάθαρες θέσεις για το master plan της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO)  και ειδικά για την επέκταση του λιμένα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή...