Latest News

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Τα "ορφανά" του Φασούλα θα τους σώσουν στον Πειραιά!

Από τον Κύρο Παληκάρη 

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις δείχνουν να παίρνουν οι τελευταίες αναταράξεις στο Δήμο Πειραιά, εν όψει των...

Αυτοδιοικητικών Εκλογών, τον Μάιο του 2019.

Το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ  επιδιώκει να συσπειρώσει ακόμη και διαφοροποιημένα στελέχη στον Πειραιά, προκειμένου να ενισχύσει την επίσημη υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Φώφη Γεννηματά και την υποστήριξε ανοικτά στις εσωκομματικές εκλογές.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θέλει να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο Δήμο Πειραιά, ώστε ν' αποκτήσει πολιτικό έρεισμα πίεσης (αν όχι και συναλλαγής) με τη ΝΔ. Η ενδεχόμενη επιτυχία στο Δήμο με το μεγάλο λιμάνι θα μπορούσε ν' ανταποδοθεί με στήριξη της υποψηφιότητας Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων ή και του Πατούλη στην Περιφέρεια Αττική.
Στο σχέδιο ενίσχυσης Μώραλη ερμηνεύεται ότι εντάσσεται και η πρόσφατη ανακοίνωση της ένταξης στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Ιωσήφ Βουράκη, ο οποίος είχε διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2014 (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Στο ίδιο μήκος κύμματος αναμένεται να κινηθούν κι άλλα παλαιά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν απαμακρυνθεί από το Δήμο Πειραιά με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μίχα που δεν τους ήθελε στα ψηφοδέλτια. Δηλαδή, πρόκειται για πράσινα στελέχη κυρίως από την πρώην δημοτική ομάδα του Παναγιώτη  Φασούλα, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τον κουμπάρο του  Γιάννη Μώραλη. 
Τώρα επιχειρείται να συσπειρώσουν γύρω από την υποψηφιότητα Μώραλη όσα τοπικά στελέχη του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ενταχθεί έως τώρα στο συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής". 
Μέχρι τις εκλογές δεν αποκλείεται ν' ανακοινωθούν ονόματα παλαιών ΠΑΣΟΚών που θα στηρίζουν τον εκλεκτό του ΚΙΝΑΛ για το Δήμο Πειραιά. Στο σενάριο αυτό, την επόμενη μέρα εκτιμάται ότι η πτέρυγα ΠΑΣΟΚ να παίρνει το πάνω χέρι στο Δήμο Πειραιά με τα στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ να μετατρέπονται σε "ουρά των ορφανών" του Φασούλα...