Latest News

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Στο "σκοτάδι" παραμένει το κέρδος του ιδιώτη που θα αλλάξει για 12 χρόνια τα φώτα του Δήμου Πειραιά

Από τον Κύρο Παληκάρη

Με έκπληξη μάθαμε ότι κυκλοφορεί μια κάπως καθυστερημένη ανακοίνωση - απάντηση από το Δήμο Πειραιά, σχετικά με τις αντιδράσεις για ιδιωτικοποίηση της...
Τεχνικής Υπηρεσίας Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού,  με αφορμή τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Μώραλη να παραχωρήσει για 12 χρόνια σε ιδιώτες το φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων της πόλης. 

Το Γραφείο Τύπου εμφανίζεται ν' απαντά εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, δέκα μέρες μετά την αποκάλυψη του Reportaz Net, ενώ ακολούθησαν ανακοινώσεις από το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών και το δημοτικό συνδυασμό  "Λιμάνι της Αγωνίας", που αντέδρασαν έντονα στα περί ιδιωτικοποίησης.  

Εν ολίγοις, το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου υποστηρίζει ότι εν υπήρξε, ούτε υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης", χωρίς να πείθει για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή επέλεξε να δώσει σε ιδιώτες για 12 χρόνια την δουλειά λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία, αντί να προχωρήσει με ιδία μέσα στον εκσυχρονισμό του δημοτικού φωτισμού που καλύπτεται οικονομικά από τα ανταποδοτικά τέλη.

Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους υποστηρίζοντας ότι  Δημοτική Αρχή εμπιστεύεται και βασίζεται στο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Μηχ/κού – Ηλεκ/κού, το οποίο όμως δεν θεωρεί κατάλληλο να κάνει τη δουλειά του και την δίνει σε ιδιώτες. 

Εντύπωση προκαλεί ότι στην ανακοίνωση ενώ σημειώνεται με έμφαση πως "ο Ανάδοχος θα πληρωθεί αποκλειστικά από την εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί με εγγυημένη απόδοση  για τον Δήμο" και γίνεται εκτενής αναφορά στα πιθανά οφέλη που θα αποκομίσουν οι δημότες και η πόλη.

Ωστόσο  αποκρύπτεται για μια ακόμη φορά τόσο το κόστος του έργου, αλλά κυρίως πόσα χρήματα θα εισπράξει ο ανάδοχος για τα επόμενα 12 χρόνια από τα ανταποδοτικά που πληρώνουν οι Δημότες. Έτσι παραμένει στο "σκοτάδι" το κέρδος του ιδιώτη που θα αλλάξει τα φώτα του Δήμου Πειραιά! 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η ανακοίνωση ΔΕΝ στάλθηκε στο Reportaz Net από το Γραφείο Τύπου, το οποίο εδώ και 3,5 χρόνια σταμάτησε την ενημέρωση μέσω e-mail, επειδή φαίνεται πως η κριτική ενοχλεί την Δημοτική Αρχή Μώραλη... 



"Ναυμαχία" για τις λάμπες στο Δήμο Πειραιά! - REPORTAZ NET