Latest News

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Γέμισε ο Πειραιάς με "παράτυπους δημότες"! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Όταν ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έλεγε ότι θα κάνει τουριστικό και επενδυτικό τον Πειραιά, δύσκολα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως μέσα σε τέσσερα χρόνια θα γέμιζε η πόλη με...
"παράτυπους δημότες"!


 Ουρές από "επενδυτές" στον Πύργο του Πειραιά! (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET 

Αν κάποιος κυκλοφορήσει κάτω στον Πειραιά θα διαπιστώσει ότι έχουν κάνει κατάληψη σε κήπους πλατείες της πόλης δεκάδες άτομα αγνώστου προέλευσης που μπορεί να είναι " παράτυποι μετανάστες", πρόσφυγες, Ρομά, παραβατικοί, περιθωριακοί, άστεγοι, πλανόδιοι μικροπωλητές κ.α. 



«Destination Piraeus»: Έτσι ο Πειραιάς έγινε τουριστικός προορισμός! - Το κάμπινγκ στη Φρεαττύδα (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζεται στο Γραφείο Ασύλου στην Τρούμπα που έχει μετατρέψει την γύρω περιοχή σε άτυπο hot spot.

Πειραιάς 2018 : Εικόνες ντροπής στην Τρούμπα - Αφοδεύουν στο δρόμο για να μη χάσουν την ουρά! - REPORTAZ NET 

Ανάλογες εικόνες ντροπής για μια πολιτισμένη πόλη έχουν καταγραφεί κατά καιρούς σε διάφορα σημεία του Πειραιά, όπως Πλατεία Καραϊσκάκη,  στο λιμάνι, Τινάνειος κήπος, Πάρκο ΙΚΑ, Φρεαττύδα, Τερψιθέα, Ιπποδαμείας, Πλατεία Μυρτιδιώτισσας κα.

Ιδού η τριτοκοσμική τουριστική "βιτρίνα" του Πειραιά - Κατάληψη σε αναψυκτήριο στο Τινάνειο Κήπο! (FOTO REPORTAZ NET) - REPORTAZ NET

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη δείχνει να παρακολουθεί αμήχανα σαν θεατής το φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και τείνει να διαμορφώσει μια μόνιμη κατάσταση στον Πειραιά.

Συνήθως οι αρμόδιοι του Δήμου Πειραιά ανακαλύπτουν τους "καταληψίες" κοινόχρηστων χώρων της πόλης μετά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αλλά δείχνουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αποτελεσματικό. Είτε κάνουν καμία σύσκεψη για να δώσουν άλλοθι στους εαυτούς τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν έλλειψη προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία, που είναι σαν μην υπάρχει όπως τουλάχιστον ομολογούν οι ίδιοι.

 Κατεδάφισαν την "τουριστική βιτρίνα" του Πειραιά! (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET 
Στην καλύτερη περίπτωση, κάνουν αραιά και καθυστερημένα καμιά επιχείρηση -σκούπα  με την Αστυνομία που δείχνει τους καταληψίες οι οποίοι είτε είτε πάνε σε άλλο είτε επιστρέφουν αργότερα στο ίδιο σημείο.


Φιάσκο με την επιχείρηση σόου για το παρεμπόριο στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET 

@Σε κάθε περίπτωση, κάτι πρέπει να γίνει με τους ¨παράτυπους δημότες" στον Πειραιά...