Latest News

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ιδού η τριτοκοσμική τουριστική "βιτρίνα" του Πειραιά - Κατάληψη σε αναψυκτήριο στο Τινάνειο Κήπο! (FOTO REPORTAZ NET)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Τριτοκοσμική εικόνα εμφανίζει η "βιτρίνα" στο λιμάνι του Πειραιά, δυσφημίζοντας διεθνώς την πόλη, καθώς έχει ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ FOTO REPORTAZ NET



Κατάληψη έχουν κάνει άγνωστα άτομα σε εγκαταλειμμένο αναψυκτήριο στον Τινάνειο κήπο που βρίσκεται στην παραλιακή Ακτή Μιαούλη, μεταξύ της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σπυρίδωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του reportaznet.gr, το αναψυκτήριο αυτό μίσθωνε ο Δήμος Πειραιά σε ιδιώτη από την εποχή δημαρχίας του Χρήστου Αγραπίδη. Ο επιχειρηματίας εγκατέλειψε πριν λίγο καιρό τον χώρο, αφήνοντας πίσω μια κατασκευή που χρησιμοποιούσε για την επιχείρησή του.  
Άγνωστα άτομα πιθανόν Ρομά ή μετανάστες βρήκαν ευκαιρία και έκαναν κατάληψη στο χώρο, μεταφέροντας και τα πράγματα τους. Εδώ και μέρες φαίνεται να ζουν τουλάχιστον 7- 8 άνθρωποι στο πρώην αναψυκτήριο που μίσθωνε ο Δήμος Πειραιά.
Οι καταληψίες δεν φαίνεται να είναι άστεγοι που ζουν στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά δεν τους λες ούτε επενδυτές ή τουρίστες κρουαζιέρας που διαφημίζει ότι θέλει να προσελκύσει η Δημοτική Αρχή Μώραλη, με ανύπαρκτα αποτελέσματα εδώ και τέσσερα χρόνια. 


Όμως και οι γύρω χώροι δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη με τα σκουπίδια να είναι πεταμένα διάσπαρτα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς αρμόδιος από το Δήμο Πειραιά γι' αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση στον Τινάνειο κήπο. 
Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πως πρόκειται για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία - βιτρίνα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου καθημερινώς διέρχονται χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, αλλά και τουρίστες που ταξιδεύουν με πλοία της ακτοπλοΐας και των κρουαζιερόπλοιων. 




@ Αν και δεν έχει σημασία η προέλευση των ατόμων, εικάζεται ότι μάλλον πρόκειται για Ρομά ή παράνομους μετανάστες, που έχουν κατακλύσει διάφορα σημεία της πόλης. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να διαμένουν σε πρώην αναψυκτήριο που μίσθωνε ο Δήμος Πειραιά, ενώ έχει ξεκινήσει φετινή η τουριστική περίοδος και δυσφημίζει διεθνώς την εικόνα της πόλης...