Latest News

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Έτσι επέστρεψαν τα "Ποσειδώνια" στον Δήμο Πειραιά: Αντί για ναυτιλιακή έκθεση, έκαναν αγώνα δρόμου!

Από τον Κύρο Παληκάρη 

 Τελικά φαίνεται πως επέστρεψαν τα "Ποσειδώνια" στον Πειραιά, αλλά αντί για την παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση έκαναν...

αγώνα δρόμου.
Μια μέρα πριν ξεκινήσει η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2018" σε εκθεσιακό κέντρο δίπλα στο αεροδρόμιο στα Σπάτα, οι υπεύθυνοι της έκθεσης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργάνωσαν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά. 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι  από την εκδήλωση απουσίαζε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τον εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος έκανε την εκκίνηση του αγώνα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Το Posidonia Running Event εντάσσεται - λέει- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στον αγώνα συμμετείχαν περί τους 1.700 δρομείς, Έλληνες και ξένοι, που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια. (σ.σ. Το νούμερο των δρομέων ακούγεται να είναι λιγάκι υπερβολικό, εκτός κι αν συμπεριλαμβάνουν και... τους θεατές!)
Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου του Προέδρου της ΚΑΕ "Ολυμπιακός" Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως το «POSIDONIA RUNNING EVENT» ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά «είναι ωραίο να τρέχεις στον Πειραιά». 

Για την ιστορία, οι δρομείς έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασαν από το γραφικό λιμάνι της Μαρίνας Ζέας και κατέληξαν ξανά στο Δημοτικό Θέατρο.

Μήπως στο Δήμο Πειραιά " τρέχουν" για τα Ποσειδώνια, αλλά σε... λάθος κατεύθυνση;
Όταν ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" δεσμευόταν προεκλογικά για την επιστροφή των Ποσειδωνίων στον Πειραιά, τότε κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εννοούσαν ως ... αθλητικό δρώμενο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ