Latest News

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

"Ποσειδώνια 2018" : Γύρισαν ξανά την πλάτη στον Πειραιά- Ο Δήμαρχος "ονειρεύεται" την επιστροφή τους στην πόλη!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μακριά από τον Πειραιά διεξάγεται για μια ακόμη φορά η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» που...
πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου 2018 στο "Metropolitan Expo δίπλα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα

Ωστόσο, ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει  να θέτει - προφανώς για λόγους συμβολικούς- υπό την αιγίδα του στα Ποσειδώνια, αν κι εδώ και πάνω από 15 χρόνια η ναυτιλιακή έκθεση δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με την πόλη.

Μάλιστα, φαίνεται πως θα αργήσουν πολύ ακόμα για να επιστρέψουν τα Ποσειδώνια στον Πειραιά, αν κρίνει κανείς απ' όσα είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

"Τα Ποσειδώνια δεν μπορούν να απουσιάζουν για πάντα από τον Πειραιά. Είναι επιτακτική ανάγκη και είμαι υποχρεωμένος ως Δήμαρχος Πειραιά να είμαι αισιόδοξος, να ονειρεύομαι και να ψάχνω λύσεις ώστε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα δημιουργηθούν στον Πειραιά κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε διοργανώσεις του μεγέθους και της σημασίας των Ποσειδωνίων να φιλοξενούνται στον “φυσικό” τους χώροστην φυσική τους έδρα που είναι ο Πειραιάς..." δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην συνέντευξη τύπου για τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2018». 
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς ποιο νόημα έχει πλέον η παρουσία του Δημάρχου Πειραιά στην καθιερωμένη συνέντευξη, καθώς η μοναδική σχέση της ναυτιλιακής έκθεσης με την πόλη είναι ότι διοργανώνεται συμβολικά ένα αθλητικό δρώμενο. 
Τα "Ποσειδώνια διεξάγονται σε εκθεσιακό χώρο δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα ήταν περισσότερο λογικό να ήταν εκεί ο Δήμαρχος Σπάτων ή ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος της Έκθεσης Ποσειδώνια Α.Ε. Θεόδωρος Βώκος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότια Ποσειδώνια κάθε δύο χρόνια είναι ο βασικός πόλος έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών στην Αθήνα"! 

@ Πάντως, το χειρότερο είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της Δημοτικής Αρχής Μώραλη -είχε προεκλογική δέσμευση την επιστροφή των Ποσειδωνίων στον Πειραιά- όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, πέρα από τον να ονειρεύονται για την επιστροφή της ναυτιλιακής έκθεσης στην πόλη...